CERC PASTORAL-MISIONAR ÎN PAROHIA IERCOŞENI, FILIA HODIŞ

Duminică, 11.06.2017, în biserica din Hodiş, filie la parohia Iercoşeni, a avut loc întrunirea cercului pastoral-misionar Târnova, condus, din încredinţarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Timotei, de către P. C. Părinte Teodor Păiuşan de la parohia Târnova.

​Evenimentul a început la orele 15:00 prin săvârşirea Tainei Sfântului Maslu, unde a slujit un sobor format din 7 preoţi. Credincioşii prezenţi s-au bucurat de frumuseţea liturgică a slujbei, de cântările şi de rugăciunile care duc la tămăduirea noastră duhovnicească şi trupească. La finalul slujbei părintele Doru Măriuţa de la parohia Camna a rostit un frumos cuvânt de învăţătură, prezentând câteva aspecte importante ale Sfântului Maslu.
Părintele a menţionat un aspect foarte important, şi anume că cel care vine la maslu trebuie să-şi pregătească conştiinţa pentru primirea acestei sfinte taine, trebuie să se mărturisească şi să primească Sfânta Cuminecătură în virtutea iertării păcatelor, ca vindecarea care o aduce sfântul maslu să fie una deplină. De asemenea, în legătură cu Duminica Tuturor Sfinţilor, părintele a pomenit şi de sfinţirea pe care o aduce în viaţa noastră fiecare taină şi slujbă a Bisericii.

​După slujbă preoţii s-au îndreptat spre casa parohială, unde părintele Gabriel Streulea de la parohia Şilindia a susţinut, în conformitate cu anul omagial 2017 în Patriarhia Română, referatul cu tema: “Rolul liturgic și catehetic al icoanelor în viața Bisericii” şi „Personalitatea și moștenirea misionară a Patriarhului Justinian”.

​La final, părintele paroh Iulian Ivănuţ a mulţumit tuturor preoţilor prezenţi pentru osteneală, oferind o agapă frăţească.

image