Cerc pastoral – misionar  în parohia Vânători

Parohia Vânători, din protopopiatul Arad, a găzduit în duminica întâi după Rusalii, în data de 11.06.2017, cea de-a şaptea întrunirea a preoţilor din Cercul pastoral-misionar Chişineu-Criş, coordonați de către Preacucernicul Părinte Dumitru Daniel-Mirel, din încredințarea Înalt Preasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului.

Întrunirea a debutat la ora 1800, în biserica parohială cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihai și Gavriil”, prin oficierea Tainei Sfântului Maslu, săvârșită de cei 15 preoți prezenți.

Răspunsurile la Taina Sfântului Maslu au fost date de corul Parohiei Şega I din Arad, care împreună cu părintele Nicolau Dan Emilian, au răspuns invitaţiei preotului paroh, Hanţiu Adrian Ioan. Cuvântul de învățătură a fost rostit de către părintele Nicolau, care a aşezat l-a sufletul celor prezenţi importanţa pocăinţei şi a rugăciunii prin care noi primim puterea vindecătoare. Părintele a subliniat că, mai ales acum în perioada premergătoare Postului Sfinților Apostoli Petru și Pavel, creștinul adevărat trebuie să acorde prioritate sufletului pentru a păstra curăția ,,ochiului’’ și astfel a întregului trup.

În continuare, părintele paroh Hanţiu Adrian Ioan, a mulţumit tuturor celor prezenţi, şi a susţinut în faţa preoţilor referatele având ca teme: Rolul liturgic și catehetic al icoanelor în viața Bisericii şi Personalitatea și moștenirea misionară a Patriarhului Justinian. Seara duhovnicească s-a încheiat cu o agapă frățească.

Următoarea întâlnire a Cercului pastoral-misionar Chișineu-Criș va avea loc în data de 25 iunie în Parohia Șimand.

Pr. Oprea Mihai, Parohia Țipari

IMG_20170611_181111

IMG_20170611_181140