Cerc pastoral-misionar la Parohia Chelmac

Duminică, 11 iunie 2017, cu binecuvântarea Inalt Prea Sfinției Sale Timotei, Arhiepiscopul Aradului, în biserica Parohiei Chelmac (construită în anul 1915), având hramul ”Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, a avut loc întâlnirea preoţilor din Cercul misionar nr. 2 Radna, sub coordonarea Pr. Marius Murgu.
Cu această ocazie un sobor de preoţi, avându-l în mijlocul lor pe Pr. Protopop Ioan Jidoi, Protopopul Lipovei si un numar mare de preoți invitați, fii ai satului, a săvârșit Taina Sfântului Maslu.
Fiind Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti şi Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română, părintele Gheorghe Bândea de la Parohia Bârzava a susținut, după terminarea slujbei Sfântului Maslu, un înălțător cuvânt de învățătură cu tema ” Icoana în şcoală: semn al iubirii lui Dumnezeu pentru oameni (ca şi Sfânta Cruce). Datorită faptului ca tocmai în această zi preotul paroh, părintele Cornel Ardelean a împlinit frumoasa vârstă de 60 de ani, Părintele Protopop Ioan Jidoi a ținut un frumos cuvînt de mulțumire și urări de împreună slujire îndelungată pentru părintele Cornel, alături de un frumos ”La Mulți Ani”, cântat la strană de către părintele Matei Florin, preotul paroh al parohiei Bata, fiu al satului Chelmac, împreună cu grupul său coral.
În incheiere, preotul Murgu Marius a mulțumit tuturor celor prezenți, preoți și credincioși, pentru împreuna slujire, seara încheiendu-se cu o agapă frățească.

image