Colocviu Național la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad „Biserica și Școala” – 140 de ani de istorie și cultură eclesiastică

În ziua de 8 iunie 2017, la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Dr. Timotei Seviciu se va desfășura Colocviul Național cu tema „Biserica și Școala”- 140 de ani de istorie și cultură eclesiastică / Revista „Teologia”- 20 de ani de cercetare teologică.
Lucrările Colocviului vor începe de la ora 10 în Aula Facultății de Teologie Ortodoxă în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, precum și al rectorilor celor două Universități arădene: Prof. Univ. Dr. Ramona Lile, Rectorul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad și Prof. Univ. Dr. Coralia Cotoraci, Rectorul Universității „Vasile Goldiș și a numeroşi profesori de teologie şi istorici.
Deschiderea festivă va fi urmată de susținerea a 6 referate științifice în plen, iar după-amiaza vor fi susținute alte 13 lucrări științifice, pe 2 secțiuni, cu referire la cele două publicații bisericești-teologice: publicația „Biserica și Școala”, editată de centrul eparhial și revista „Teologia”, editată de Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad.
Acest eveniment academic marchează pe de o parte, rolul pe care publicaţia eparhială Biserica şi Şcoala l-a avut şi îl are în teologia şi cultura ecleziastică, iar pe de altă parte rolul pe care revista Teologia îl are în contextul cercetării ştiinţifice actuale. Evenimentul va puncta nu doar o rememorare istorică a parcursului celor două publicaţii, ci şi exigenţele şi perspectivele editorial-ştiinţifice şi misionar-bisericeşti cu privire la acestea.

Pr. Conf. Dr. Lucian Farcaşiu

image