La mulți ani „Sfințișori”

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului 1 iunie 2017, în Parohia Ortodoxă Aradul Nou, s-a desfășurat întâlnirea cu copii în vederea activității catehetice având de această dată un program special dedicat acestei zile, eveniment aflat la treia ediție. Activitatea a început în biserică, prin rostirea rugăciunilor învățate de către toți copii. A urmat apoi un concert de cântări religioase susținut de corul de copii „Sfințișorii” din parohie apoi a fost citit mesajul Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului.
În continuare, copiii au fost invitați în curtea bisericii, unde au fost organizate mai multe activități: jocuri în aer liber, desene pe astfalt, jocuri cu baloane, întreceri sportive, ateliere de creație, cântece pentru copii, toate aducând voie bună și multă bucurie pe chipul copiilor. În cadrul activităților și concursurilor organizate, toți copiii prezenți au primit mai multe daruri.
Scopul activităților organizate fiind implicarea copiilor în viața Bisericii, dobândirea de cunoștințe religioase și de valori morale creștin-ortodoxe dar și dezvoltarea comunității parohiale în spiritul acestor valori, prin responsabilizarea socială față de semeni.
Acțiunea a fost organizată și susținută de Asociația Ortodoxă Sf. Mare Mc. Gheorghe – Aradul Nou având sprijinul mai multor credincioase ale parohiei.
Copiii s-au bucurat la final de multe suprize și de agapa frățească, pregătite cu multă dragoste pentru ei.
Pr. cons. Gabriel Cosmin Mariș