Sfinţire de troiţă în Parohia Sederhat

În Duminica a 2-a după Rusalii (a Sfinţilor Români), 18 iunie 2017, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, răspunzând invitaţiei preotului paroh Arxinte Mureşan, s-a aflat în vizită pastorală în Parohia arădeană Sederhat, prilej cu care a sfinţit o nouă troiţă ridicată de comunitate, în prezența a numeroși credincioși din localitate, precum și a oficialităților locale. Această troiţă este aşezată pe locul unde urmează a se construi noua biserică parohială.

După sfinţirea troitei şi a locului pentru biserică, Ierarhul, înconjurat de un sobor de preoţi din vecinătate şi în prezenţa credincioşilor, au săvârşit Taina Sfântului Maslu.

Cu acest prilej Chiriarhul a rostit un cuvânt de învăţătură în care a arătat că sfinţirea troiţei a cuprins şi pe cea a locului în care se va aşeza piatra de temelie a bisericii dorite prin râvna preotului paroh şi a enoriaşilor, în speranţa sprijinirii din partea bunilor credincioşi din cuprinsul Eparhiei. Totodată, Înaltpreasfinţia Sa a subliniat însemnătatea zilei prin pomenirea Sfinţilor Români ce întăreşte hotărârea unanimă de a lucra cu binecuvântare sfântă la tot ceea ce este spre zidirea Bisericii şi propăşirea întregii obşti.

La sfârşit preotul paroh aduce mulţumire Bunului Dumnezeu pentru această mare zi de sărbătoare,  Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei pentru toată grija arătată în mod deosebit acestei mici comunităţi de credincioşi ortodocşi şi tuturor preoţilor şi credincioşilor care au participat la acest eveniment al parohiei. De asemenea, părintele paroh mulţumeşte celor două familii Koppandi din Sederhat şi Gavruţa din Pecica pentru sprijinul acordat în executarea acestei troiţe.

De amintit aici este că iîn urma solicitării preotului paroh Arxinte Mureşan în numele credincioşilor, Primăria Oraşului Pecica a acordat în acest an Parohiei Sederhat un teren în vederea construirii unui lăcaş de cult precum şi a unei case parohiale.

Protos. Iustin Popovici

IMG_20170618_160730

IMG_20170618_160833

IMG_20170618_161007

IMG_20170618_161515