Sfințire de troiță în parohia Șiștarovăț

În după-amiaza zilei de 29 iunie 2017, cu prilejul sărbătoririi Sfinților Apostoli Petru și Pavel, după oficierea Sfintei Liturghii, Parohia Șiștarovăț a fost marcată de un frumos eveniment religios prilejuit de sfințirea troiței din lemn și a unei mese de popas, ridicate de către conducerea primăriei comunei Șiștarovăț, la inițiativa domnului primar Jurjescu Marinel, a domnului viceprimar Neda Andrei și a membrilor consiliului local.

Troița a fost sfințită de către preotul paroh Teodor-Călin Baba, împreună cu preotul  Mihai Dohangie, în prezența unui grup de enoriași și a oficialităților locale.

După slujba de sfințire rânduită, preoții slujitori au adresat, pe rând, câte un cuvânt de învățătură în cadrul căruia au fost subliniate importanța și semnificația Sfintei Cruci pentru mântuirea sufletelor credincioșilor. Pe de altă parte, a fost adus cuvânt de mulțumire tuturor celor care de-a lungul timpului au purtat și poartă grija Sfintei Biserici și a credincioșilor Ei.

Cuvinte de laudă și de mulțumire bunului și milostivului Dumnezeu au fost aduse și de către domnul primar Jurjescu Marinel pentru sprijinul oferit în realizarea acestei inițiative de înălțare a spiritualității comunității parohiale.

Manifestarea s-a încheiat printr-o agapă frățească oferită de către conducerea primăriei la căminul cultural local.

DSCF0747

DSCF0759