Hramul Paraclisului Episcopal din Cimitirul Pomenirea

Paraclisul arhiepiscopal Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Cimitirul Pomenirea din Municipiul Arad și-a cinstit, joi, 29 iunie 2017, ocrotitorii spirituali. Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească, înconjurat fiind de un sobor de preoți și diaconi, în prezența unui mare număr de credincioși. Din sobor au făcut parte preoţii Ioan Pagubă, Nicandru Cuţaru, Dan Nicolau, Aurel Jigovan, arhid. Tiberiu Ardelean şi diac. Lucian Baba.

Înaltpreasfinţia Sa a fost întâmpinat de preotul slujitor al bisericii, Ioan Pagubă, înconjurat de un număr mare de credincioşi, dar şi de copiii care au primit binecuvântarea  arhierească în această zi de sărbătoare.

Cuvântul de învăţătură al Chiriarhului a fost pus sub titlul ,,Mărturia adevărului” (cf.citirilor scripturistice ale sărbătorii: Matei 16; II Cor. 11; 12), adică despre Dumnezeu şi lucrarea Sa în lume prin sfinţii Apostoli, între care strălucesc corifeii lor, Petru şi Pavel. Apropierea sărbătorii de cea a Rusaliilor arată o dată mai mult misiunea Bisericii, cea apostolească îndeosebi, totodată şi locul preoţiei creştine, care asigură iconomia Sfintelor Taine ca şi întreaga slujire a cultului. În acest cadru se înţelege mai bine legătura Bisericii de pe pământ cu cea din ceruri, apostolatul având grija păstrării dreptei credinţe, cei care îl ilustrează numărându-se dintru început martorii vieţii, învăţăturii şi minunilor Mântuitorului.

Preotului învăţător Ioan Pagubă, slujitor la acest paraclis, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei i-a oferit distincţia de iconom.

La sfârşitul Sfintei Liturghii, Ierarhul a săvârşit o slujbă de pomenire a ctitorilor sfântului lăcaş, mutaţi la Domnul şi a binecuvântat prinoasele aduse cu prilejul hramului.

Protos. Iustin Popovici

19553539_1148710188605875_424162296_n