Arădeni la întâlnirea tinerilor ortodocşi din Banatul de Munte

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Timotei, sub îndrumarea Părintelui dr. Vasile Ioan Pop, un grup de 18 tineri din cadrul Centrului Cultural-Pastoral ,,Sfântul Ierarh Nicolae” al Parohiei Arad- Bujac, însoţiţi de către Dan Sbîrcea, profesor de Religie, a participat, în perioda 18 – 20.07, 2017, la Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi din Banatul de Munte, organizată de către Sectorul Social – Misionar al Episcopiei Caransebeșului.

Programele de formare spirituală și culturală adecvate vârstei și adaptate nevoilor tinerilor, s-au desfăşurat pe parcursul a trei zile, beneficiind de o organizare impecabilă.
Fesitivitatea de deschidere, cu participrea Preasfinţitului Episcop Lucian al Caransebeşului şi a tuturor învitaţilor şi pertenerilor, a fost urmată de slujba religioasă şi rostirea mesajelor transmise din partea gazdelor, oficialităţilor şi invitaţilor.
În cele trei zile, grupul tinerilor arădeni a participat la slujbele religioase, activităţile culturale şi artistice, la atelierele de lucru. Amintim seara de muzică folk “Reşiţa mea”, conferinţa actorului Dan Puric, cu titlul “Să fii român”, atelierul de lucru şi dezbateri cu tema “Tinerii de azi – mărturisitorii de mâine” ori vizita la Mănăstirea “Sfântul Prooroc Ilie Tezviteanul” Vasiova.
Un moment împresionant pentruz toţi participanţii l-a constituit Procesiunea Tinereţii, pe traseul Biserica “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” – Bulevardul Muncii – Bulevardul Republicii – Catedrala “Schimbarea la Faţă” din Reşiţa, la care au participat cei 500 de tineri.
In ziua Sfântului Prooroc Ilie, grupul a părăsit Reşiţa şi s-a îndreptat spre Carnsebeş, unde a participat la Sfânta Liturghie Arhierească la Catedrala Episcopală “Învierea Domnului”.
După Sfânta Liturghie a avut loc festivitatea de încheiere şi masa de prânz.
Un moment emoţionant pentru grupul de tineri din Parohia Arad-Bujac, a fost întâlnirea cu Preasfinţitul Episcop Lucian, a cărui familie a locuit în parohia noastră.

O experienţă deosebită, plăcută şi instructivă pentru care aducem cuvenitele mulţumiri tuturor celor care au facilitat-o.
Dan Sbîrcea
Profesor de Religie

image

image