Cerc pastoral – misionar în Parohia Mișca

În Duminica a şaptea după Rusalii preoții din cercul pastoral – misionar Chișineu-Criș, coordonați, din încredinţarea Înalt Preasfinţitului Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului, de către Preacucernicul Părinte Dumitru Daniel-Mirel, s-au întâlnit în Biserica ortodoxă din Mișca, unde, în mijlocul credincioșilor veniți la rugăciune, cei 15 preoți prezenți au săvârșit Taina Sfântului Maslu.
La sfârşitul Sfintei Taine, părintele Hurdea Mircea de la parohia Șimand a rostit un frumos cuvânt de învăţătură, cu referire la slujba Sfântului Maslu, ca trăire în comuniune prin rugăciune, făcând totodată referire la ,,Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti şi Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română”.
​Preotul paroh Vidican Nicolae Claudiu a susţinut în fața preoților, referatele având ca teme: Prevederi canonice și ermineutice privitoare la icoane și pictura bisericească şi Preoți aradeni în închisorile comuniste, pe marginea cărora au urmat dezbateri şi luări de cuvânt şi din partea celorlalţi preoţi participanţi.
În finalul întâlnirii, preotul paroh a mulţumit preoților, credincioșilor și celor care s-au implicat în realizarea acestei seri duhovnicești. Seara s-a încheiat cu o agapă frăţească.

Pr. Oprea Mihai, Parohia Țipari

image

image