Cerc misionar la parohia Lupești

Preoții Cercului misionar Săvârșin s-au întâlnit în după-amiaza zilei de 23 iulie la parohia Lupești, protopopiatul Lipova. Aici, sub protia preaonoratului părinte protopop, Ioan Jidoi, începand cu orele 18.00, s-a oficiat Taina Sfântului Maslu cu prilejul hramului bisericii ”Sfântul Prorooc Ilie Tesviteanul”, prăznuit pe 20 iulie.

Biserica a fost împodobită cu prezență numeroasă a credincioșilor din parohie, oameni gospodari și cu dragoste față de casa lui Dumnezeu. Amintim aici că biserica parohială a fost târnosiă și sfințită de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop dr. Timotei al Aradului în anul 2009. Soborul slujitor a fost format din 8 preoți care fac parte din cercul misionar Săvârșin alături fiindu-le și protopopul locului.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de părintele protopop, care a apreciat prezența credincioșilor în biserică și atașamentul lor față de ea explicând că rugăciunea și credința lor a fost răsplătită de Dumnezeu prin ploaia binecuvântată și liniștită care a ostoit setea pământului. După încheierea tainei Sfântului Maslu preoții s-au retras în proximitatea bisericii unde s-au discutat alte probleme de ordin pastoral, misionar și gospodăresc a preoților și s-au purtat discuții pe marginea temelor propuse pentru întâlnirea de astăzi, seara încheindu-se cu o agapă frățească.