Examenul de licență la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad

În ziua de 4 iulie 2017 a debutat, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, examenul de licență pentru absolvenții promoției 2017 ai Facultății de Teologie Ortodoxă ”Ilarion V. Felea” din cadrul Universității ”Aurel Vlaicu” din Arad. Examenul se desfășoară pe parcursul a două zile, candidații înscriși urmând a susține probe orale la disciplina Teologie Dogmatică, apoi la disciplinele pentru care au optat, încheindu-se cu susținerea lucrărilor de licență în fața Comisiei.  Sesiunea de licență se încheie, conform tradiției, cu depunerea jurământului.

În deschiderea examenului, după rostirea rugăciunii, părintele decan, prof. dr. Cristinel Ioja, a mulțumit ÎPS Timotei pentru binecuvântare, precum și delegatului său,  Pcuv. Protos. Lect. dr. Iustin Popovici, Consilier cultural eparhial, pentru prezență. Pentru buna desfășurare a examenului, au fost explicate candidaților procedurile reglementate după care se va desfășura acest examen, aceștia fiind felicitați pentru rezultatele obținute pe parcursul studiilor universitare, prin care se prefigurează rezultate la fel de îmbucurătoare și pentru acest examen de licență.

Amintim faptul că, în Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad se organizează acum studii de licență, de masterat și de doctorat în domeniul Teologie, această școală teologică având rădăcini adânci în istoria învățământului arădean și chiar național, ce coboară până în anul 1822. Această bogată și venerabilă tradiție ne onorează și ne obligă, în același timp, la o bună mărturie și misiune a lucrării Domnului Iisus Hristos, prin școala Bisericii Sale.

Pr. Filip Albu

received_1731193720243979

IMG_4438

IMG_4439