Binecuvântare de lucrări în parohia Berechiu, Protopopiatul Ineu

Duminică, 27 august 2017, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a efectuat o vizită chiriarhală în mijlocul credincioşilor din parohia Berechiu, comuna Apateu, Protopopiatul Ineu. Înaltpreasfinţia Sa a fost aşteptat de protopopul locului, părintele Adrian Zaha, dimpreună cu preotul paroh Andrei Slăv, preotul Marian Oarcea, de la parohia Almaș, Protopopiatul Sebiș, Arhid. Tiberiu Ardelean și mulţime de credincioşi. Pentru început Chiriarhul a sfinţit lucrările exterioare și interioare la biserica cu hramul ,,Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul”.
După aceasta, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească în biserica satului, în prezenţa oficialităţilor județene, a domnului Sergiu Bîlcea, vicepreședintele Consiliului Județean Arad, al autorităților locale şi a numeroşi credincioşi.
Cuvântul de învăţătură al Chiriarhului a fost pus sub titlul ,,Tinerețe chibzuită” (cf. citirilor duminicii: I Cor. 15; Matei 19). Acest titlu privește vârsta tinereții care trebuie să se desfășoare spre bine, având și îndrumările de formare în acest sens, pentru a rezista încercărilor de tot felul. Ea se poate întinde pe o durată, dincolo de limitele obișnuite ale vieții, tocmai prin chibzuința folosirii darurilor nepieritoare, conlucrând cu Harul lui Dumnezeu.
Grija pentru aceasta din partea Bisericii noastre se arată mereu prin raportarea la familie, școală și societate, unul din mijloace fiind reprezentat prin edițiile Întâlnirii Tineretului Ortodox (ITO2017), anul acesta cea de-a patra, la Iași, marcând și începutul anului bisericesc, odată cu cel școlar, acum înregistrând o participare din 32 de țări, având binecuvântarea Sfântului Sinod, în frunte cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.
La finalul Sfintei Liturghii, Chiriarhul i-a oferit preotului paroh Andrei Slăv distincţia de sachelar, în semn de apreciere pentru frumoasele realizări într-un timp scurt, puțin peste un an, în parohia Berechiu.
Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul Catedralei Arhiepiscopale ,,Sfânta Treime” din Arad, condus cu măiestrie de părintele diacon Laviniu Morariu.
Centrul eparhial, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei și prin grija părintelui Andrei Slăv, a achiziționat o casă, în satul Berechiu, pusă în folosința unei femei cu un handicap sever la mâini, mamă a 3 copii, arătând încă o dată implicarea Bisericii în activitățile social-filantropice.
Apoi, ierarhul a sfințit lucrările de la casa parohială.
Părintele paroh a mulţumit Bunului Dumnezeu pentru tot ceea ce a realizat, Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei pentru toată aprecierea şi încrederea acordată, autorităţilor, preoţilor şi tuturor credincioşilor care au luat parte la acest eveniment din viaţa parohiei.

Arhid. Tiberiu Ardelean

image

image

image