Sfințire de capelă mortuară în Parohia Caporal Alexa, Protopopiatul Arad

În după amiaza Duminicii a 12-a după Rusalii, 27 august 2017, credincioșii din Parohia Caporal Alexa, Protopopiatul Arad, au avut bucuria de a-l primi în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, care a răspuns invitaţiei preotului paroh Liviu Pamfiloiu, pentru a sfinţi capela mortuară din cimitirul localităţii. Chiriarhul a fost întâmpinat la biserica din localitate, de un ales sobor de preoţi, în frunte cu părintele Flavius Petcuț, protopopul Aradului, domnul Iustin Cionca, Președintele Consiliului Județean Arad, oficialităţile locale şi mulţime mare de credincioşi. Cu această ocazie s-a făcut slujba Vecerniei, după care, Ierarhul, îndreptându-se spre cimitirul din localitate, a oficiat slujba de sfinţire a noii capele mortuare.
La finalul slujbei de sfinţire, Înaltpreasfinţia Sa a adresat celor prezenţi un cuvânt de învăţătură pus sub titlul ,,Intrarea în Viață”. În cuvântul rostit la sfințirea capelei, ierarhul s-a referit la învățătura desprinsă din citirile duminicale, în principal privind pe tânărul bogat, în căutarea Mântuitorului, subliniind preocuparea pentru dobândirea veșniciei prin buna folosire a vieții pământești. Realizările parohiale prin strădania unor slujitori tineri, ca și a celor încredințați lor spre păstorire, reflectă tocmai bogăția sufletească trebuitoare atingerii scopului mântuitor al lucrărilor ce se desfășoară în întreaga Biserică.

La finalul slujbei de sfinţire, Părintele paroh Liviu Pamfiloiu, a transmis mulţumiri tuturor celor ce au contribuit la realizarea acestei capele în localitatea Caporal Alexa.

Chiriarhul eparhiei arădene a mulţumit tuturor celor ce au contribuit la construirea acestei capele, recomandând pe mai departe necesitatea construirii acestora în toate parohiile.

La eveniment au fost prezenţi reprezentanţii tuturor confesiunilor religioase din localitate.

Arhid. Tiberiu Ardelean

image

image

image

image