DEZBATERE CU TEMA MAICA DOMNULUI – NĂSCĂTOARE DE DUMNEZEU ȘI PURUREA FECIOARĂ MARIA- ÎN PENITENCIARUL ARAD

Miercuri, 30 august 2017, în aceaste ultime zile ale anului bisericesc, lună în care Biserica Ortodoxă Română sărbătorește un triptic de sărbatori cu semnificatie profetică (eshatologică) privind sfârșitul modului de existență al lumii actuale, la venirea în slavă a Domnului Hristos, când El va judeca vii și morții, pentru ca drepții să intre în Împărăția Lui care nu va avea sfârșit.
La invitaţia preotului Vlad Oneț, preot capelan al Penitenciarului din Arad, preotul Bogdan Oneț, paroh al parohiei Mândruloc, a susținut în cadrul Secției Exterioare a Penitenciarului din Arad, dezbaterea cu titlul „Maica Domnului- Născătoare de Dumnezeu și Pururea Fecioară”, o temă închinată Maicii Domnului a cărei Adormire o am praznuit la mijlocul lunii acesteia, în data de 15 august.
În cadrul dezbaterii s-au adus argumente scripturistice, istorice și patristice în susținerea învățăturii ortodoxe referitoare la pururea fecioria Maicii lui Dumnezeu dar și lămuriri cu privire la erezia lui Nestorie, învățătură combătută de Sinodul III de la Efes, din anul 431, argumente temeluite pe cele două izvoare ale Revelației dumnezeiești ale Ortodoxiei, care sunt Sfânta Scriptură și Sfânta Tradiție.
Preotul Bogdan Oneț a răspuns deasemenea și numeroaselor întrebări referitoare la acest subiect, întrebări care au venit din rândul deținutelor prezente la dezbatere.
Părintele capelan Vlad Oneţ a mulţumit pr. Bogdan Oneț, paroh la Parohia Mândruloc, pentru numeroasele informații oferite prin materialul susținut, așteptându-l și cu alte ocazii în Penitenciarul Arad, pentru a propovădui Cuvântul lui Dumnezeu și celor aflați în penitenciare, conform cuvântului Sfintei Scripturi care ne îndeamnă sa-i cercetăm pe cei din temniță.

image