Cerc misionar în Parohia Dezna

Duminică, 10.09.2017, în biserica parohială cu hramul „Pogorârea Sfântului Duh” din localitatea Dezna, a avut loc întâlnirea preoților din cadrul Cercului Misionar Sebiș I.

În prima parte a întâlnirii, începând cu orele 16,00, a fost oficiată Taina Sfântului Maslu, în cadrul căreia soborul preoților au înălțat rugăciuni atât pentru credincioșii prezenți cât și pentru bolnavii aflați la recuperare în cadrul Spitalului de Recuperare Neuromotorie „Dr. Corneliu Bârsan” din localitatea Dezna – pentru vindecare de neputințe trupești și sufletești, iertare de păcate și întărire în credință.

Cuvântul de învățătură, fost rostit de către pr. Cătălin Heler, de la Parohia Prăjești, care a subliniat importanța înțelegerii și purtării crucii, de către fiecare creștin.

În partea a doua întâlnirii, în conformitate cu tematica anului omagial „2017 – Anul comemorativ al Patriarhului Justinian şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului“, Pr. Sandu-Dorel Costin, de la Parohia sălăjeni, a susținut referatul cu titlul – „Patriarhul Justinian – Organizator al parohiilor ortodoxe româneşti din diasporă .

Totodată părintele referent a evocat și personalitatea și exemplul preotului arădean Sinesie Ioja – mărturisitor în temnițele comuniste.

Fiu al acestor meleaguri, originar din localitatea Neagra, și fost paroh al localității Rănușa, părintele Sinesie Ioja, era caracterizat de către colegii de detenție – „un rugător al inimii, un om ajuns în pragul sfințeniei “, iar pilda vieții sale rămâne demnă de urmat de către fiecare slujitor al altarului.

La finalul întâlnirii, preotul paroh Radu Bătrân, a adus mulțumiri preoților prezenți, seara încheindu-se cu o agapă creștinească oferită de parohia gazdă.

Pr. Valentin-Nicu Herbei

WP_20170910_17_46_44_Pro[1]

WP_20170910_18_27_18_Pro[1]

WP_20170910_18_38_33_Pro[1]