CERC PASTORAL-MISIONAR ÎN PAROHIA CRUCENI

În Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci, Parohia Cruceni din protopopiatul Arad, a găzduit întrunirea preoţilor din Cercul pastoral-misionar nr.5 Vinga coordonați, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului, de către Preacucernicul Părinte Horea Ștefan de la Parohia Secusigiu.

Întrunirea a debutat la ora 1700, în biserica parohială cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir”, prin oficierea Tainei Sfântului Maslu de către preoții Cercului pastoral-misinoar nr.5 Vinga, în prezența unui număr mare de credincioși din parohie.

După săvârşirea Tainei Sfântului Maslu, părintele Bogdan-Ioan Tod de la Parohia Bodrogu-Nou a prezentat referatul cu tema ,,Închisorile din România în timpul regimului comunist’’. În referatul prezentat, părintele a subliniat faptul că viața în închisorile comuniste din România este una de tristă amintire, omul ajungând adesea pe cele mai joase trepte existențiale cu putință. Pe lângă pedepsirea infractorilor, misiune aproape uitată de către torționarii închisorilor comuniste, în aceste locuri aveau loc fapte de nedescris, îndreptate adesea împotriva tuturor celor care aveau curajul să spună lucrurilor pe nume, fiind gata să moară pentru credința creștină strămoșească si neamul românesc. “Comunismul, ca încercare la care a fost supus creştinismul, a demonstrat că omul nu se poate salva altfel decât prin credinţă. Cu alte cuvinte, fără rugăciune, fără milă şi dragoste faţă de celălalt, fără efortul permanent de a intra în legătură cu Dumnezeu, omul supus experienţei comuniste şi, îndeosebi, celei din închisoarea comunistă, riscă să se dezintegreze ca persoană umană.”, a subliniat părintele referent.

La finalul întâlnirii, preotul paroh Silviu Raul Pele a mulţumit preoţilor împreunăslujitori şi tuturor credincioşilor pentru participare.

Pr. Dan Marius Braiț

Parohia Fiscut

image