CREDINCIOŞII PAROHIEI ŞILINDIA ÎN PELERINAJ

În perioada 2-3 septembrie 2017 credincioşii parohiei Şilindia, împreună cu preotul paroh Gabriel Streulea, au fost plecaţi într-un mic pelerinaj la câteva mănăstiri din judeţele Bihor, Cluj şi Alba. Este al treilea an consecutiv când parohia organizează un pelerinaj, după cel de la Mănăstirea Prislop şi după cel din Maramureş. Au fost zile pline de binecuvântare şi de bucurie, zile în care credincioşii s-au înfruptat din duhovnicia fiecărei mănăstiri vizitate.

Sâmbătă, 02. 09. 2017, credincioşii au poposit la început la Mănăstirea Izbuc, jud. Bihor, unde un părinte a prezentat câteva aspecte importante ale mănăstirii, iar apoi au fost aduşi la izvorul Maicii Domnului. A urmat vizitarea Mănăstirii Sfintei Cruci-Oradea, unde credincioşii au admirat frumuseţea picturii exterioare a bisericii principale, iar o maică a prezentat, de asemenea, câteva aspecte importante. Credincioşii s-au îndreptat, apoi, spre Mănăstirea Ciucea, ctitorie a marelui poet Octavian Goga, unde au vizitat şi mausoleul poetului. Apoi s-a vizitat Catedrala “Adormirea Maicii Domnului” din Cluj-Napoca, unde s-a participat la slujba Vecerniei. Ziua de sâmbătă s-a încheiat la Mănăstirea Floreşti, jud. Cluj, unde credincioşii au fost cazaţi peste noapte.

Duminică, 03.09.2017, credincioşii din Şilindia au participat la Sfânta Liturghie la Mănăstirea Floreşti, unde s-au bucurat de slujirea minunată a unui sobor de 6 preoţi şi un diacon, în paraclisul de vară al mănăstirii. Credincioşii au vizitat, apoi, Mănăstirea Nicula, jud. Cluj, unde s-au ruga t cu credinţă la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. A urmat un popas la “Râpa Robilor”, la Schitul “Înălţarea Sfintei Cruci” Aiud, jud. Alba, aducând rugăciuni pentru cei care au fost încercaţi cumplit în perioada regimului comunist, cei care şi-au dat viaţa pentru mărturisirea credinţei în Hristos. Ziua şi pelerinajul s-a încheiat cu vizitarea Catedralei Reîntregirii din Alba-Iulia, unde credincioşii au participat la slujba Vecerniei şi a Paraclisului Maicii Domnului.

La întoarcerea spre casă, preotul paroh Gabriel Streulea a mulţumit credincioşilor pentru participare şi pentru buna colaborare, făgăduind şi alte pelerinaje care să aducă bucurie şi să sporească viaţa duhovnicească a fiecăruia.

image

image

image

image