Cerc misionar în Parohia Cintei

Cercul misionar Zărand condus din încredințarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Timotei de părintele Nicolae Rădulescu de la parohia Sântana I s-a întrunit în biserica cu hramul ,, Înălțarea Domnului,, din Parohia Cintei.
Soborul slujitor a oficiat Taina Sfântului Maslu, iar cuvântul de învățătură a fost rostit de Părintele Ștefănuț Lucian de la parohia Comlăuș și a făcut referire la pericopa evanghelică duminicală a vindecării demonizaților din ținutul Gherghesenilor arătându-se că fiecare om trebuie să aibă voință pentru a scăpa de patimile și păcatele care îi afectează viața duhovnicească.
În continuare la oficiul parohial părintele paroh dr. Nicu Breda a prezentat situația Bisericii Ortodoxe Române în vremea patriarhului Justinian Marina (1948-1977) arătând rolul providențial al celui de-al treilea patriarh al României în consolidarea ortodoxiei românești într-o vreme în care puterea comunistă dorea să scoată din mintea și sufletul omului ideea de Dumnezeu.
În încheierea prezentării sale părintele paroh a subliniat meritul patriarhului Justinian Marina care a făcut ca Biserica Ortodoxă Română să propășească și să se întărească într-o vreme potrivnică spiritului dreptei credințe.

Student Teolog,
Breda Mircea

image