Cerc Pastoral Misionar în Parohia Şicula, Protopopiatul Ineu

În 12 noiembrie 2017, duminica a XXV-a după Rusalii, preoții din cadrul Cercului Pastoral Misionar Ineu, coordonați din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, de către Părintele Călin Negruț de la Parohia Gurba, s-au întrunit în Parohia Șicula, din Protopopiatul Ineu.
Întâlnirea, a debutat în biserica cu hramul „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” a Parohiei Șicula, păstorită de Părintele Mircea Oală, unde un sobor de 14 slujitori ai altarului, avându-l în frunte pe Părintele Adrian Zaha, Protopopul Ineului, au săvârșit Taina Sfântului Maslu pentru mulțimea de credincioși adunați la acest eveniment.
La finalul slujbei, Părintele Călin Negruț transmițând și binecuvântarea chiriarhului eparhiei, a rostit un cuvânt de învățătură, arătând importanța cercurilor pastoral misionare, precizând în alese cuvinte semnificația și simbolistica Tainei Sfântului Maslu, dorind tuturor credincioșilor acestei parohii, care în această lună își vor serba și hramul bisericii, toate cele de folos atât trupește, cât și duhovnicește.
Referatul Cercului, „Patriarhul Iustinian, înțelept apărător al Bisericii în timpul unui regin ostil religiei și Bisericii”, a fost susținut de Părintele Dan Turean, preot slujitor al Parohiei Ineu, în conformitate cu tematica anului omagial. În cadrul referatului părintele a arătat cum Patriarhul Iustinian a apărat Biserica în acele vremuri de prigoană, făcând referiri și la cei din vremea noastră care de multe ori lovesc în Biserică, sau în unii slujitori ai ei, căutând să o dezbine, însă Hristos afirmă că nici porțile iadului nu pot biruii Biserica.
Părintele Paroh Mircea Oală a mulțumit Părintelui Patriarh Daniel, pentru îndemnul la mai multă rugăciune în această perioadă, chiriarhilor locului, părintelui protopop, preoților înpreună rugători, cântăreților și tuturor credincioșilor prezenți la această bucurie duhovnicească, întrunirea încheindu-se prin participarea la o agapă frățească oferită de parohia gazdă.
Pr. Ciprian Petru Sălăvăstru
Parohia Moțiori

image

image

image