Credincioșii din Parohia Felnac și-au sărbătorit ocrotitorii spirituali

Duminică, 12 Noiembrie 2017, preoții Cercului Misionar nr. 5 Vinga coordonați, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului, de către Preacucernicul Părinte Horia Ștefan, s-au întrunit în biserica parohială cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Felnac, Protopopiatul Arad, pentru a-i sărbători pe ocrotitorii spirituali ai acestei parohii. Întrunirea a debutat la ora 16, prin săvârșirea slujbei Vecerniei de către preoții Cercului pastoral-misinoar nr. 5 Vinga, sub protia părintelui protos. Iustin Popovici, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Aradului, din sobor făcând parte și protos. David Ionescu, starețul Schitului „Sfinții Apostoli Petru şi Pavel” de la Moneasa, fiu al satului, în prezența autorităților locale și a unui însemnat număr de credincioși.

După săvârșirea Vecerniei, s-a trecut la „sfințirea colacului” de către preoții prezenți, un vechi ritual al locului, fiind de față și nașii rugii de anul acesta, precum și nașii de anul viitor care au luat o parte din colacul tăiat.

După săvârșirea acestui ritual de „sfințire a colacului”, a fost susținut referatul cu tema ,,Îngerii din celule- poetul închisorilor Traian Dorz”, de către părintele Mihai Blidar de la Parohia Sânpetru German. Părintele referent vorbind despre personalitatea poetului Traian Dorz a scos în evidență faptul că ,,Forța mesajului său duhovnicesc depășește în versurile sale, valoarea expresiei estetice, așezându-l pe acest împătimit al credinței în rândul poeților religioși trecuți prin cumplita gheenă a închisorilor din anii grei ai ateismului comunist, după Vasile Voiculescu, Nichifor Crainic, Radu Gyr și ceilalți care au înălțat, asemenea lui, de după gratii, ruga lor către Mântuitorul Hristos.”

În încheiere părintele consilier Iustin Popovici, a rostit un bogat cuvânt de învăţătură, bazat pe Evanghelia Duminicii a 25–a după Rusalii, a Samarineanului milostiv, subliniind importanța milosteniei în viața creștinului, apoi a felicitat pe părintele paroh Petrică Ungur și pe toți cei ce au contribuit la organizare acestui eveniment al parohiei. Părintele paroh, la rândul său, a mulțumit tuturor preoților prezenți, autorităților locale, nașilor bisericii, credincioșilor și tuturor celor ce s-au implicat în organizarea acestei zile de sărbătoare a parohiei.
Pr. Bogdan-Ioan Tod
Parohia Bodrogu-Nou

image

image

image

image