Bucurii duhovniceşti ale Postului Crăciunului, în parohia Baia

„Iisuse, Fiule a lui David, miluieşte-mă” … cu aceste cuvinte în suflet, ale Sfintei Evanghelii din Duminica a XXXI-a după Rusalii, credincioşii din parohia Baia, protopopiatul Lipova, îndrumaţi de către preotul paroh Raul Adrian Moţ au dorit să transforme această zi de Duminică  într-un prilej de comuniune şi bucurie duhovnicească.

Astfel, în biserica cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din localitatea Baia credincioşii, alături de preotul paroh, au continuat o frumoasă tradiţie începută în urmă cu câţiva ani, de a se săvârşi în postului Naşterii Domnului Taina Sfântului Maslu. Sfânta Taină a fost săvârşită de către un ales sobor de preoţi, fiind înconjuraţi de un număr mare de credincioşi din parohie cât şi din parohiile învecinate. La finalul slujbei, pr. Călin Mădăluţă de la parohia Săvârşin a rostit un frumos cuvânt de învăţătură, subliniind că Taina Sfântului Maslu la care au participat cu toţii, preoţi şi credincioşi deopotrivă, confirmă şi adevereşte semnificaţiile Sfintei Evanghelii din duminica în care ne aflăm, iar această perioadă care a mai rămas din Postul Naşterii Domnului trebuie folosită de fiecare dintre noi pentru a ne pregătii Betleemul sufletelor noastre pentru a-L primii pe pruncul Hristos ce se va naşte.

Deasemenea părintele a mai amintit că Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a proclamt anul 2017 ca Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti şi Anul comemorativ Iustinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului, motiv pentru care, respectând şi îndemnurile puse la inima clerului şi poporului dreptcredincios, în prima Duminică a postului pregătitor al praznicului Naşterii Domnului, prin Pastorala semnată de Preafericitul Părinte Daniel, împreună cu toţi Ierarhii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, a îndemnat întreaga asistenţă să ajute şi să sprijine, mai ales în această perioadă a Postului Crăciunului, pe toţi cei aflaţi în nevoie şi în dificultăţi.

La final, preotul paroh Raul Adrian Moţ, a mulţumit preoţilor participanţi precum şi tuturor credincioşilor care s-au implicat în mod real şi au sprijinit buna desfăşurare a evenimentelor, transformându-le într-o adevărată bucurie duhovnicească.

Pr. Raul Adrian Moţ

20171203_164353

20171203_173933