Daruri ale credinței în Parohia Roșia Nouă

În duminica a 31 după Rusalii credincioșii Parohiei Roșia Nouă, Protopopiatul Lipova, au trăit o mare bucurie în cadrul Sfintei Liturghii când, la momentul cuvenit, după citirea rugăciunii Amvonului, biserica cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir” și credincioșii acesteia au primit în dar mai multe obiecte de cult care erau necesare acestei sfinte biserici pentru o mai bună desfășurare a serviciului divin. Obiectele primite au fost: o Sfântă Evanghelie aurită, un suport de carte pentru Sfânta Masă, precum și un set de clopoței de altar necesari anunțării unor momente speciale din cadrul Sfintei Liturghii.
Aceste obiecte au fost donate de către familia colonelului (r) Bilc Romulus din Arad, fost comisar – șef în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad, având o valoare totală de peste 1700 Ron. Domnul colonel a evidențiat faptul că, odată cu ieșirea sa la pensie, a dorit să aducă mulțumire Bunului Dumnezeu pentru toate darurile revărsate asupra sa, cât și a întregii sale familii, până acum, dorind astfel să își aducă mulțumirea sa prin donarea de obiecte necesare desfășurării serviciului liturgic bisericii sale natale, care l-a format nu doar ca om al societății, ci mai ales ca și creștin. Acest dar vine în ajunul praznicului Sfântului Ierarh Nicolae, cel care este cunoscut în tradiția creștină ca și dătător de daruri nu doar copiilor, ci și tuturor celor care au nevoie și îl cheamă în rugăciunile lor. Astfel preotul paroh Catalin – Dumitru Cravet a transmis familiei că poate fără voia lor și fără a-si dea seama au devenit pentru această biserică strămoșească un „Moș Nicolae” al acestei biserici și comunități creștine deopotrivă pentru acest an.
În cadrul Sfintei Liturghii au fost înălțate rugăciuni de mulțumire și de cerere a revărsării și de acum înainte a milei Tatălui Ceresc asupra membrilor familiei domnului colonel Bilc Romulus. La finalul Sfintei Liturghii preotul paroh Catalin Cravet a înmânat familiei domnului colonel o icoană a Sfântului Ierarh Nicolae, pentru a le aduce aminte de frumosul dar făcut acestei sfinte biserici în ajun de acest măreț praznic. Totodată preotul paroh a îndemnat membrii familiei să păstreze vie și nealterată credința din sufletul lor, mulțumind astfel pentru prețiosul dar făcut bisericii, încheind cu cuvintele Mântuitorului: „Adevărat zic vouă: întrucât ați făcut unuia dintre acești frați ai Mei, prea mici, Mie Mi-ați făcut” (Matei 25, 40).

A transmis Pr. Ic. Cravet Catalin – Dumitru

image

image

image

image