Cerc Pastoral Misionar în Parohia Ineu

​În Duminica a 28-a după Rusalii, a Sfinților Strămoși a avut loc în Parohia Ineu, din protopopiatul cu același nume, ultima întrunire din acest an a preoților din cadrul Cercului Pastoral Misionar Ineu, coordonați din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, de către Părintele Călin Negruț de la Parohia Gurba.
Întâlnirea, a debutat în biserica cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” a Parohiei Ineu, păstorită de Prea Onoratul Părinte Adrian Zaha, Protopopul Ineului, unde împreună cu Părintele slujitor Dan Turean au primit vizita preoților din cadrul cercului, care mai apoi într-un sobor de 15 slujitori ai altarului, au săvârșit Taina Sfântului Maslu pentru mulțimea de credincioși adunați la acest eveniment.
La momentul cuvenit, Părintele Călin Negruț coordonatoul cercului și secretar al Protopopiatului Ineu a transmis binecuvântarea chiriarhului eparhiei, apoi în alese cuvinte a arătat semnificația și rolul postului în iconomia mântuirii, precizând potrivit cuvintelor Sfântului Apostol Pavel că „trupul nostru este templu al Duhului Sfânt”. De asemenea a precizat că în Biserica Ortodoxă întâlnim postul în diferite grade de asprime, astfel fiecare dintre noi putem să împlinim porunca postului după posibilitățile și puterile noastre. Părintele a amintit și de importanța cercurilor pastoral misionare, dorind tuturor credincioșilor, post cu folos duhovnicesc, îndemnând să-L cercetăm pe Dumnezeu și să-L aducem în viața noastră.
Referatul Cercului potrivit anului comemorativ în Patriarhia Română a avut ca temă „Patriarhul Iustinian, promotor al dialogului panortodox și intercreștin”, și a fost susținut de Părintele Moise Nica, paroh al Parohiei Șomoșcheș. În cadrul referatului părintele a arătat cum Patriarhul Iustinian a avut legături cu Bisericile Ortodoxe surori și cu alte comunități creștine. Un exemplu concludent a fost vizita reprezentanților din majoritatea țărilor ortodoxe la București, în 28 februarie 1955 odată cu proclamarea solemnă de canonizare a mai multor sfinți români, dar și cu alte prilejuri.
Părintele Protopop a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei, pentru binecuvântarea transmisă, Părintelui secretar pentru cuvântul de învâțătură, Părintelui Moise, pentru referat, preoților și credincioșilor prezenți la această bucurie duhovnicească, dorindu-le tuturor praznice binecuvântate, întrunirea încheindu-se prin participarea la o agapă frățească oferită de parohia gazdă.
Pr. Ciprian Petru Sălăvăstru
Parohia Moțiori

image

image

image

image