O seară înălţătoare, un moment de aleasă trăire duhovnicească, o bucurie a cântului împreună a fost Concertul de Colinde din seara zilei de 17 decembrie 2017, din Biserica Parohiei „Sfinţii Arhangeli Mihail şi Gavriil”, Arad – Grădişte 1, păstorită de Părintele Octavian Blaj, consilier economic al Arhiepiscopiei Aradului, concert care a reunit glasurile adolescenţilor din Corul de Tineret al Parohiei Grădişte 1 – dirijor Marius Lăscoiu, cu cele ale tinerilor din Corul „Ortodoxia” din Covăsânţ – dirijor Marius Oneţ, cu ale „Feciorilor colindători” din Sânnicolaul Mic, coordonator Vasile Rus şi cele ale Coralei „Unirea Grădişteană” – dirijor Corina Teuca. Lor li s-au alăturat două glasuri de înger: Sofia Daiana, clasa a XI-a şi Motan Eduard, clasa a V-a, ambii elevi ai Colegiului de Arte „Sabin Drăgoi” Arad.
Concertul a fost prezentat de doamna profesor Silvia Demian, iar din partea Arhiepiscopiei Aradului a fost prezent P. Cuv. Părinte Protos. Iustin Popovici, consilier cultural, care a transmis binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului.
După cum doamna profesoară Demian a subliniat în prezentare, concertul a fost o retrăire a tradiţiilor româneşti din pragul sărbătorilor de iarnă şi anume colindatul pe uliţele satului, colindat ce începe ziua cu „piţărăii” – copiii cei mai mici – urmaţi de fetele tinere, pentru ca seara să fie lăsată feciorilor şi adulţilor. Tradiţia spune că în noaptea de Ajun masa trebuie împodobită şi aşezate bucate precum şi o lumânare aprinsă, ca îngerii ce se coboară din ceruri să binecuvinteze masa şi casa credincioşilor. Lumina a fost aprinsă în această seară de cânt în inimile tuturor celor prezenţi.
Bucuria de a-i avea împreună pe aceşti colindători a fost dublată de un moment aniversar deosebit. Corala „Unirea Grădişteană” aniversează în aceste zile 20 de ani de când s-a reluat seria concertelor de Crăciun sub bagheta tânărului dirijor Emanuel Matula. Emoţiile şi bucuria acelor zile au fost retrăite astăzi de toţi cei prezenţi. La eveniment au participat Părintele Viorel Mierlușcă, fostul preot paroh, Părintele Marius Murgu din Parohia Covăsânț și mulțime mare de credincioși.
Nădăjduim ca de acum înainte această tradiţie să urmeze neîntrerupt an de an în biserica Parohiei Grădişte 1, şi tot mai mulţi colindători să-i treacă pragul.
Prof. diac. Călin Teuca şi Prof. Corina Teuca