CANTINA SOCIALĂ „SFÂNTUL IERARH NICOLAE” LA 11 ANI DE ACTIVITATE NEÎNTRERUPTĂ

Marți, 6 martie 2018, Cantina socială „Sfântul Ierarh Nicolae” a sărbătorit 11 ani de la înființare. Cu prilejul acestui eveniment, părintele Gabriel Mariș consilier social al Arhiepiscopiei, a săvîrșit cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei Arhiepiscop al Aradului o slujbă de mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru toate binefacerile primite până acum la cantină. La slujbă a participat și părintele Aurel Jigovan slujitor la centrul pentru vârstnici și bineînțeles beneficiarii cantinei sociale.

Cantina socială a luat fiinţă în urma unei trebuinţe manifestate în rândul persoanelor fără nici un venit sau cu venituri reduse, a vârstnicilor singuri sau a familiilor cu mulţi copii şi fără posibilitate de întreţinere şi care, zi de zi solicitau sprijin pentru o pâine şi alimente. La îndemnul Chiriahului, prin osteneala Preacucernicului părinte Mircea Bupte consilier social în acea vreme, prin bunăvoinţa credincioşilor arădeni, a societăţilor specializate în produse sanitare, cu implicarea celor instruiţi, la 27 februarie 2007 se săvârşeau slujba sfinţirii şi darea în folosinţă spre folos obştesc a obiectivului social aşezat sub purtarea de grijă a Sfântului Ierarh Nicolae. Tot în acel moment a fost dat în folosință și Centrul de zi pentru copii „Nașterea Maicii Domnului”, un centru social care funcționează neîncetat de atunci.

În toată această perioadă s-a văzut şi s-a simţit cu prisosinţă ajutorul ocrotitorului acestui așezământ Sfântul Ierarh Nicolae. În acest răstimp, pentru lucrarea săvârşită în slujba semenilor, mai multe familii şi societăţi, oameni darnici şi brutării pun mână de la mână şi sprijină efortul Arhiepiscopiei Aradului de a asigura hrana caldă în fiecare zi de luni până vineri, pentru cei aproape 100 de beneficiari cât are în acest moment cantina.

Într-un mod cu totul deosebit amintim aici și Programul „Masa Bucuriei” al Patriarhiei Române încheiat cu Selgros Cash & Cary, în care este inclusă și Cantina Socială Sfântul Nicolae. O mângâiere se aduce beneficiarilor și la săvârșirea Slujbelor de panihidă pentru cei răposați ridicate la cantină, de credincioșii care vor să dăruiască de pomană celor nevoiași și lipsiți de ajutor.

„La ceas aniversar, mulțumim tuturor binefăcătorilor, ostenitorilor şi donatorilor acestei cantine sociale pentru bunătatea și dărnicia cu care ne-au înconjurat și susținut, rugând pe Bunul Dumnezeu să îi răsplătească cu alese daruri cerești” – a menționat părintele consilier.

Sectorul Social Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Aradului

image