Comemorarea eroilor neamului la Batalionului 191 Infanterie „Colonel RADU GOLESCU” cu ocazia Zilei Forţelor Terestre

La Batalionul 191 Infanterie „Colonel RADU GOLESCU” din Arad, luni, 23.04.2018, au continuat activitățile dedicate Zilei Forţelor Terestre. Astfel, de dimineață a avut loc Apelul solemn în cadrul căruia s-a dat citire numelor camarazilor căzuți la datorie. Preotul militar al unității a oficiat un parastas în memoria eroilor ostași și luptători români din Forțele Terestre la troița închinată lor din incinta unității.
În Cetatea Aradului, prin osteneala și efortul militarilor au fost ridicate în ultimii 20 de ani trei troițe închinate memoriei militarilor români din forțele terestre căzuți la datorie. Una dintre troițe are un caracter unic în țară, fiind relocată din teatrul de operații Afganistan.
După defilarea militarilor batalionului au urmat activitățile specifice zilei porților deschise, cetatea Aradului deschizându-și larg porțile pentru toţi cetăţenii Aradului care au avut ocazia să interacţioneze cu militarii participanți la misiuni în diferite teatre de operaţii. Oaspeții au vizitat standurile cu expoziţia de tehnică şi armament de pe platoul unităţii, Sala tradiţiilor de luptă a batalionului și Capela unității. La această activitate a fost prezent și Centrul Militar Judeţean Arad care, prin intermediul reprezentanţilor săi din cadrul Biroului de Informare şi Recrutare, au prezentat şi promovat oferta educaţională a Ministrului Apărării Naţionale.
​​Preot militar David Adrian

image

image

image