Sfântul Mare Mucenic Gheorghe prăznuit la Mănăstirea Feredeu

Luni, 23 aprilie 2018, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului s-a aflat în mijlocul obştii monahale de la Mănăstirea Feredeu pentru a prăznui pe Sf. Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă, unul dintre ocrotitorii Mănăstirii Feredeu din Deal, Protopopiatul Lipova. Chiriarhul a fost întâmpinat de Părintele Arhim. Ilarion Tăucean, starețul mănăstirii, de părintele Nelu Mercea, Protopopul Lipovei și de un numeros sobor de slujitori.

La această sărbătoare, pe lângă obştea monahală au participat şi numeroşi pelerini din Podgoria Aradului şi nu numai.

Sfânta Liturghie arhierească a fost săvârşită în altarul de vară de către Întâistătătorul eparhiei, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

În cuvântul de învăţătură Chiriarhul a vorbit despre cultul Sfântului Gheorghe în Biserica Ortodoxă din toată lumea, cu precădere la noi la români și ca exemplu pentru pentru creștini în lupta împotriva răului cum oglindește icoana sfântului străpungând balaurul, în numele credinței creștine.

În cadrul slujbei, preotul pensionar Gheorghe Vițelar a fost hirotesit de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei întru iconom stavrofor.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreacuviosul Părinte Stareț, a adus cuvânt de aleasă mulţumire Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Timotei, pentru prezenţa în mijlocul slujitorilor şi pelerinilor veniţi la această zi de praznic, preoţilor care au slujit şi tuturor celor prezenți.

Protos. Iustin Popovici

1

2

3

4

5

7