Cerc pastoral-misionar in Parohia Chișlaca

 În cea de-a V-a Duminică după Paști, cea a Samarinencei, a avut loc întrunirea preoților din Cercul pastoral-misionar nr. 2 -Beliu, al Protopopiatului Ineu, coordonat, din încredințarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Timotei, de Preacucernicul Pr. Radu Belle din parohia Bochia.Parohia Chișlaca a fost gazda acestei întruniri, trecându-i pragul un sobor format din 14 preoți, care au săvârșit  Taina Sfântului  Maslu  în  biserica parohială cu hramul  „Sfinții Arhangheli  Mihail  și Gavril”, începând cu orele 16:00.

Din sobor au făcut parte: Pr. Radu Belle din parohia Bochia, Pr. Radu Sas din parohia Agrișul Mic, Pr. Nicolae Ciocan din parohia Archiș, Pr. Huțiu Ioan din parohia Beliu, Pr. Răzvan Trip din parohia Bocsig Gară, Pr. Petru Ardelean din parohia Chișlaca, Pr. Sorin Streulea din parohia Ciuntești, Pr. Cucu Pelea din parohia Hășmaș, Pr. Ioan Vatrici din parohia Răpsig, Pr. Ovidiu Oprișa din parohia Rogoz de Beliu, Pr. Ionel Morar din parohia Seliște, Pr. Iercoșan Cosmin din parohia Coroi, Pr. Trânc Teofil din parohia Susag și Pr. Florin Culda din parohia Vasile Goldiș.

În cadrul frumoasei  împreună-slujiri, la care a fost prezent un bogat număr de credincioși, Pr. Răzvan  Trip a ținut un frumos cuvânt de învățătură despre rolul Bisericii Ortodoxe Române în realizarea unității de credință, pătrunzând în inimile și atenția celor prezenți.

Cuprinși plenar de atmosfera trăirii spirituale, credincioșii au fost unși cu untdelemn și într-o  stare de smerenie definitorie s-au închinat icoanei Maicii Domnului Pantanasa, făcătoare de minuni, prezentă de ani buni în Biserica de la Chișlaca.

În încheierea  acestei seri duhovnicești, Pr. Paroh Petru Ardelean a mulțumit tuturor celor prezenți, clerici și mireni, pentru prezență și osteneală și a oferit oaspeților o agapă frățească.

 Pr. Ovidiu Oprișa  de la Parohia Rogoz de Beliu

20180506_205921