Biserica Parohiei Arad-Micalaca Nouă, zona 300 va fi târnosită de trei ierarhi

Duminică, 1 Iulie 2018, biserica cu hramul ,,Sfântul Apostol Andrei” a Parohiei Arad-Micalaca Nouă, zona 300, va fi târnosită de trei ierarhi. Slujba de sfințire va fi oficiată începând cu ora 9.00, de către Înaltpreasfințitul Părinte IOAN, Mitropolitul Banatului, dimpreună cu ierarhii arădeni, Înaltpreasfințitul Părinte TIMOTEI, Arhiepiscopul Aradului și Preasfințitul Părinte EMILIAN Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului.
După slujba de sfinţire, Ierarhii vor săvârși Sfânta Liturghie în noul lăcaş de cult ocrotit de Sfântul Apostol Andrei. Credincioșii vor avea posibilitatea să intre și să se închine în Sfântul Altar, după terminarea Sfintei Liturghii, pe tot parcursul zilei. Programul liturgic va începe încă din seara aceasta prin Slujba Vecerniei.

***
Parohia Arad Micalaca Nouă, zona 300, a fost înființată în anul 2003. În acest an, între 29 septembrie – 29 noiembrie, a fost construit un paraclis cu o capacitate de aprox. 200 pers. În data de 30 noiembrie 2003 paraclisul a fost sfințit de către Chiriarhul locului, IPS Părinte Timotei, înconjurat de un sobor de preoți si diaconi. Paraclisul a fost pus sub ocrotirea Sfântului Apostol Andrei. În anul 2004 a început proiectarea unei biserici cu o capacitate de aprox. 700 pers. Dimensiunile bisericii sunt de 30,5 m lungime si 18,5 m lăţime la abside, 14 m la pronaos. Proiectul a fost realizat de domnul arhitect Haprian Ioan de la SC Proiect SA Arad. Construcția a început în anul 2006, când a fost pusă piatra de temelie, lucrările durând până în anul 2013, când la data de 30 noiembrie, a fost sfințită de Înaltpreasfinţitul Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului înconjurat de un sobor de preoți si diaconi. Biserica are un sistem de încălzire cu o centrală termică pe gaz, are uși din lemn de stejar sculptate de o echipă de sculptori bisericești din județul Neamț. Pardoseala bisericii a fost realizată din gresie, iar în pridvor și la intrările laterale a fost pus granit. În anul 2014 biserica a fost tencuită în exterior, aplicându-se și tencuială decorativă de praf de marmură și ciment alb. Tot în anul 2014 în fata paraclisului a fost construită o clopotniță având la bază locurile pentru ars lumânări, iar în turn au fost puse cele 3 clopote. Tot în anul 2014 au început demersurile pentru împodobirea bisericii cu pictură în tehnica frescă. În acest sens a fost alcătuit un proiect de către pictorul Bratoloveanu Gheorghe, acest proiect a fost înaintat comisiei de pictură bisericeasca şi a fost aprobat. Ca urmare în anul 2015 a fost organizată licitația pentru atribuirea lucrării de pictură, lucrare care a şi început, pictura fiind realizată de către pictorul de categoria I Ciuhureanu Tudorel din București. De la înființarea parohiei şi până în prezent preot paroh este Oprea Gheorghe.

Protos. Iustin Popovici

 image

image

image

image

image

image