Cerc Pastoral Misionar în Parohia Șicula, Protopopiatul Ineu

În Duminica Tuturor Sfinților, preoții din Cercul Pastoral Misionar Ineu, coordonat din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului, de către Părintele Călin Negruț de la Parohia Gurba, s-au întrunit în Biserica cu Hramul „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” a Parohiei Șicula.

Seara duhovnicească a debutat cu săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, de un sobor de 10 slujitori ai sfintelor altare.  La acest eveniment au participat Părintele Adrian Zaha, Protopopul Ineului, Pr. Călin Negruț – Parohia Gurba, Pr. Augustin Braiț – Parohia Mocrea, Pr. Paroh Mircea Oală, Pr. Gheorghe Mance – Parohia Iermata, Pr. Tiberiu Suciu – Parohia Moroda, Pr. Constantin Ilica – Parohia Apateu, Pr. Dan Turean – Parohia Ineu, Pr. Ciprian Sălăvăstru – Parohia Moțiori, Pr. Radu Constantinescu – Ineu Spital, precum și foarte mulți credincioși din această parohie.

La finalul slujbei Părintele Călin Negruț, coordonatorul cercului și secretar al Protopopiatului Ineu, a rostit un bogat cuvânt de învățătură, arătând importanta Cercurilor Pastoral Misionare. De asemenea părintele a subliniat câteva trăsături caracteristice Tainei Sfântului Maslu și rolul acesteia în viața credincioșilor, precum și cinstirea adusă sfinților, ca modele de trăire și de dobândire a Împărăției lui Dumnezeu.

Referatul Cercului „Ierarhi și clerici militanți pentru unitatea credinței și a neamului în Transilvania”, în conformitate cu tematica anul omagial în Patriarhia Română, „2018 – anul omagial al unităţii de credinţă şi de neam şi Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918”, a fost susținut de Părintele Paroh Mircea Oală. În cadrul referatului părintele a arătat cum pe lângă ierarhii și clericii participanți la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918, care au decretat unirea Transilvaniei cu România a fost și Preotul Iustin Monția din Șicula (1883 – 1957), împreună cu delegați ai Cercului Ineu. Preotul Iustin Monția, născut în Șicula, dintr-o familie care a dat mulți slujitori ai altarului, a fost unchiul marelui compozitor Emil Monția.

Părintele Paroh Mircea Oală a mulțumit Părintelui Protopop, preoților înpreună slujitori și tuturor credincioșilor prezenți la această bucurie duhovnicească, seara încheindu-se prin participarea la o agapă frățească oferită de parohia gazdă.

Pr. Ciprian Petru Sălăvăstru

Parohia Moțiori

DSC01600

DSC01602