Cerc pastoral misionar în parohia Baia

În cea de-a șasea Duminică de după Rusalii, în care a fost pomenit Sfântul Mare Mucenic Procopie, în biserica închinată „Sfântului Mare Mucenic Gheorghe” din parohia Baia, protopopiatul Lipova s-au întrunit preoții din cadrul Cercului Pastoral Misionar Săvârșin.

În cadrul acestei întâlniri s-a săvârşit Sfânta Taină a Maslului, la care au participat numeroși credincioşi din parohia Baia şi din parohiile învecinate. La finalul slujbei, pr. Suba Laurențiu a ținut un frumos cuvânt de învățătură vorbind despre legătura dintre Taina la care au participat cu toții, preoți și credincioși, și pericopa evanghelică a ce s-a citit astăzi la Sfânta Liturghie, cea în care se vorbește despre vindecarea slăbănogului din Capernaum.

Părintele a subliniat importanța pe care a avut-o credința celor care l-au adus pe slăbănog înaintea Mântuitorului, fiind un factor determinant pentru vindecarea celui aflat în suferință. Tot așa, spunea părintele, și prin Taina Sfântului Maslu, pe baza credinței fiecăruia dintre noi, dublată de rugăciunile preoților și ungerile cu undelemn sfințit nădăjduim fiecare să primim iertarea păcatelor și vindecare sufletească și trupească.

Preotul paroh Raul Moț a ţinut să mulţumească tuturor, preoţi şi credincioşi, pentru implicarea și participarea la evenimentele spirituale ale acestei zile, după care i-a invitat pe preoții prezenți și pe invitați să participe la o agapă creștină pregătită la Căminul Cultural din localitate.

Baia 1

Baia 2

Pr. Raul Moț