Cerc Pastoral Misionar în Parohia Apateu

În Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului, preoții din Cercul Pastoral Misionar Ineu, coordonat de către Părintele Călin Negruț de la Parohia Gurba, s-au întrunit în Biserica cu Hramul „Pogorârea Sfântului Duh” a Parohiei Apateu.
Seara duhovnicească a debutat cu săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, de un sobor de 7 slujitori ai sfintelor altare: Părintele Călin Negruț – Parohia Gurba, Pr. Pavel Roșu – Parohia Mânerău, Pr. Muț Ștefăniță – Parohia Seleuș, Pr. Ciprian Sălăvăstru – Parohia Moțiori, Pr. Andrei Slăv – Parohia Berechiu, Pr. Radu Constantinescu – Ineu Spital și Pr. Paroh Constantin Ilica, alături de mulțimea de credincioși.
La finalul slujbei Părintele Călin Negruț, coordonatorul cercului și secretar al Protopopiatului Ineu, a rostit un bogat cuvânt de învățătură, arătând importanta Sfintei Cruci în viaţa duhovnicească a credincioşilor. În cuvântul său, părintele a amintit de jertfa şi dragostea mamei la aducerea unui copil în lume, făcând paralelă cu jertfa Mântuitorului pe lemnul crucii, care mai apoi devine din obiect de tortură, semn al biruinţei lui Hristos.
Referatul Cercului „Unirea de la 1918 şi consecinţele ei bisericeşti”, în conformitate cu tematica anul omagial în Patriarhia Română, „2018 – anul omagial al unităţii de credinţă şi de neam şi Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918”, a fost susținut de Părintele Paroh. În cadrul referatului părintele a arătat principalele efecte revărsate asupra Bisericii, în urma Marii Uniri din anul 1918.
Părintele Paroh Constantin Ilica a mulțumit preoților împreună slujitori, corului și tuturor credincioșilor prezenți la această bucurie duhovnicească, seara încheindu-se cu un concert dedicat anului omagial prin interpretarea unui buchet de cântări bisericești, iar mai apoi la Căminul Cultural, în cea de-a doua parte, prin intonarea unor piese muzicale patriotice, populare și simfonice susținute de Corul Parohiei Apateu, sub bagheta dirijorală a preotului paroh.
Pr. Ciprian Petru Sălăvăstru
Parohia Moțiori

image

image

image

image