Cerc pastoral misionar în parohia Monoroștia

În  după-masa zilei de 09 septembrie 2018 în Biserica cu Hramul „Nașterea Maicii Domnului” din Monoroștia, Protopopiatul Lipova, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, a avut loc întâlnirea preoților din cadrul Cercului Pastoral-Misionar Radna coordonați de PC Pr. Ungur Daniell Nicolae de la Parohia Păuliș.

În cadrul întâlnirii a fost oficiată Sfânta Taină a Maslului în prezența unui număr mare de credincioși de un sobor de 7 preoți în următoarea componență: PC Pr. Bîndea Gheorghe- Parohia Bîrzava, PC Pr. Popa Dumitru- Parohia Neudorf, PC Pr. Covăsînțan Stelian-Parohia Cladova, PC Pr. Ungur Daniel Nicolae- Parohia Păuliș, PC. Pr. Șirian Mircea- Parohia Radna, PC Pr. Sucigan Cosmin- Parohia Căpruța și PC Pr. Florea Florin- Parohia Groșii Noi. Au mai susținut cântarea la strană PC Pr. Ardelean Cornel- Parohia Chelmac, PC Pr. Constantin Petru- Parohia Lalașinț și PC Pr. Butar Pascu- preotul paroh. Fiind „Anul omagial al unității de credință și neam și Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri de la 1918”,  PC Pr. Sucigan Cosmin de la Parohia Căpruța  a prezentat la final referatul cu tema „Atitudinea Bisericii față de Actul Unirii din 1918(Patriarhul Miron Cristea și rolul său în realizarea Marii Uniri și a unității Bisericii Ortodoxe Române)- Obținerea independenței de stat și recunoașterea autocefaliei” scoțând în evidență rolul substanțial pe care Biserica Ortodoxă Română l-a avut în realizarea Marii Uniri de la 1918, momentul înălțător de la 1 decembrie 1918 fiind marcat de prezența a doi arhierei din Transilvania, printre care și viitorul patriarh al României, Miron Cristea, care au fost purtătorii de drapel ai Unirii la Adunarea de la Blaj.

La final PC Pr. Butar Pascu a mulțumit atât preoților din cadrul Cercului Misionar Radna prezenți cât și credincioșilor, prezenți în număr atât de mare pentru participarea la marea bucurie a parohiei, mai ales că, cu o zi înainte a fost hramul bisericii, ziua încheindu-se cu o agapă frățtească.

A consemnat,

Pr. Mircea Șirian

secretar Oficiu Protopopesc

20180909_162628

IMG-20180909-WA0002