Cerc pastoral – misionar în Parohia Șepreuș

În Duminica a 21–a după Rusalii, în parohia Șepreuș, din protopopiatul Arad, a avut loc întrunirea preoţilor din Cercul pastoral-misionar Chişineu-Criş, coordonați, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului, de către Preacucernicul Părinte Dumitru Daniel-Mirel.Cei 13 preoți, începând ora 18:00, au săvârșit Taina Sfântului Maslu în biserica parohială din Șepreuș, , în prezența credincioșilor din parohie și a credincioșilor din parohiile învecinate. Din sobor au făcut parte: Pr. Dumitru Daniel-Mirel – Parohia Chișineu-Criș I, Pr. Lipovanu Cantemir – pensionar, Pr. Mager Aurel – Parohia Nădab, Pr. Pavel Ioan – Parohia Sintea-Mare, Pr. Boțoc Viorel – Parohia Socodor, Pr. Moțiu Traian – Parohia Pilu, Pr. Milan Dumitru Dragoș – Parohia Vărșand, Pr. Gosta Gabriel – Parohia Șimand, Pr. Albiș Dan-Viorel – Parohia Chișineu-Criș II, Pr. Borca Florin – Parohia Șepreuș, Pr. Oprea Mihai – Parohia Țipari, Pr. Vidican Nicolae – Parohia Mișca, Pr. Hanțiu Adrian – Parohia Vânători.

Cuvântul de învăţătură la Taina Sfântului Maslu a fost rostit de părintele Albiș Dan-Viorel de la parohia Chișineu-Criș II, care, pornind de la textul pericopei evanghelice a acestei duminici, în care se relatează Pilda Semănătorului (Luca 8, 5-15), a arătat că omul este chemat să pregătească ogorul sufletului pentru a primi sămânța cea dumnezeiască și a aduce rod, așa cum pilduitoare este și viața Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași, prăznuită în această duminică.

La finalul slujbei, părintele paroh Borca Florin-Horațiu a mulțumit părintelui Albiș pentru cuvântul de învățătură, preoților și credincioșilor prezenți. Întâlnirea a continuat prin prezentarea, de către părintele care a găzduit întrunirea, a referatelor cu temele: Ierarhi și clerici militanți pentru unitatea credinței și a neamului în Transilvania; Rolul orei de religie în formarea caracterului integru al tinerilor de azi. Seara s-a încheiat cu o agapă frățească.

Pr. Oprea Mihai, Parohia Țipari

2

3

4

1