Instalare de preot în parohia Nicolae Bălcescu

În seara zilei de 14 octombrie, în duminica a 21-a după Rusalii, Preaonoratul Părinte Protopop Mercea Nelu, alături de un sobor de preoți, a săvârșit Acatistul Sfintei Cuvioase Parascheva, cu ocazia zilei de prăznuire a acesteia în biserica ,,Sfinții Trei Ierarhi’’ din parohia Nicolae Bălcescu, Protopopiatul Lipova. Răspunsurile la strană au fost date de un grup de absolvenți, studenți și elevi ai școlilor teologice arădene. La slujbă au participat un număr impresionant de credincioși, din parohie și din parohiile învecinate, precum și credincioși din Arad.
​La finalul slujbei, din binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscop al Aradului, părintele Mercea Nelu, Protopopul Lipovei a oficiat instalarea tânărului preot Cosmin-Mihai Iordăchescu, ca preot paroh al acestei sfinte biserici. Acesta i-a înmânat noului preot Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și cheia bisericii, evidențiind simbolismul acestora pentru cel căruia se încredințează.
​Noul preot al parohiei Nicolae Bălcescu a adus mulțumire lui Dumnezeu pentru învrednicirea de a fi hirotonit preot și pentru toate binefacerile revărsate asupra sa și asupra familiei sale, a mulțumit deopotrivă Înaltpreasfințitului Părinte Timotei pentru frumoasa misiune de a fi păstor sufletesc al credincioșilor din parohia încredințată spre păstorire.
​Nu în ultimul rând, noul preot a adresat un cuvânt de mulțumire Preaonoratului Părinte Protopop și părintelui pensionar Barna Teodor, care vreme de 25 de ani a păstorit credincioșii acestei parohii. Mulțumiri au fost aduse și preoților slujitori, reprezentanților oficialităților locale precum și tuturor  cedincioșilor prezenți la acest eveniment important al întregii comunități din parohia încredințată.

image

image

image

image

image

image