Instalare de noi preoți în biserica ortodoxă din Lipova

În Duminica a 20-a după Rusalii, a Învierii fiului văduvei din Nain, din mila lui Dumnezeu și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, a avut loc instalarea preotului Moț Raul-Adrian ca preot paroh și a preotului Neicu Alexandru ca preot slujitor în Parohia Lipova, Protopopiatul Lipova. Împreună cu Preaonoratul Părinte Protopop Mercea Nelu au săvârșit Sfânta Liturghie, în prezența oficialităților locale și a unui număr impresionant de credincioși din parohie precum și din parohiile învecinate.
La momentul rânduit noul preot paroh a rostit cuvântul de învățătură tâlcuind pericopa evanghelică rânduită pentru Duminica a 20 –a după Rusalii, arătând motivele pentru care Mântuitorul Hristos a săvârșit minunea învierii acelui tânăr și anume pentru a reda mamei îndurerate pe unicul ei fiu și pentru a arăta lumii întregi că învierea este nu doar o posibilitate ci o certitudine pentru fiecare dintre noi. Părintele a mai subliniat și legătura dintre cuvintele Mântuitorului către tânărul din Nain: “Tinere ție îți zic scoală-te” și necesitatea credincioșilor de a se trezi din nesimțirea care omoară sufletul omului și îl face să fie insensibil la lucrurile care se întâmplă în jurul lui, în familia lui, în comunitatea în care locuiește și în poporul din care face parte.
Mulțime de credincioși, în mare parte copii, s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului imediat după predică și au ascultat cu drag pricesnele cântate de către corul parohiei.
La finalul Sfintei Liturghii, Preaonoratul Părinte Protopop Mercea Nelu a oficiat instalarea noilor preoți. Acesta le-a înmânat Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și cheile bisericii, explicându-le tuturora importanța deosebită a acestui act și marea responsabilitate a Preoției.
Noii preoți ai parohiei Lipova, au adus mulțumirile cuvenite Bunului Dumnezeu pentru faptul că au ajuns în această binecuvântată zi, Înaltpreasfințitului Părinte Timotei pentru încrederea și susținerea acordată, Preaonoratului Părinte Protopop pentru frumoasele cuvinte adresate, preoților prezenți, oficialităților locale, familiei și tuturor credincioșilor care le-au fost alături în acest moment important al vieții lor.
Pr. Mircea Șirian

image

image