Liturghie Arhierească la Catedrala Veche din Arad

În Duminica a 20-a după Rusalii, 7 octombrie 2018, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului a săvârșit Sfânta Liturghie în Catedrala Veche din Arad, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Din sobor au făcut parte: Pr. Traian Micoroi, parohul Catedralei Vechi, Pr. Flavius Petcuț, protopopul Aradului, Pr. Ioan Tulcan, profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad, Pr. Teodor  Pavel, Pr. Eugen Crișan, Arhid. Mircea Proteasa, Arhid. Gheorghe Lehaci și Arhid. Viorel Herlo.

În cuvântul de învățătură, Ierarhul a tâlcuit pericopa evanghelică rânduită pentru Duminica a 20 –a după Rusalii (Învierea fiului văduvei din Nain), amintind și despre celelalte învieri din morți săvârșite de Mântuitorul Iisus Hristos, toate asupra tinerilor. Prin aceasta Evanghelia ne îndeamnă să avem grijă de copii și tineri, ocupându-ne în mod aparte de viața lor sufletească, de învierea celor care au căzut în patimi, care s-au izolat de Dumnezeu, nu se mai roagă, nu mai frecventează Biserica, nu trăiesc viața după poruncile lui Dumnezeu. În acest sens este nevoie de o grijă deosebită a Bisericii, a Familiei și a Școlii față de acest fenomen. Totodată, Preasfinția Sa a arătat că mila lui Dumnezeu ajută oamenii necăjiți și disperați, iar în împărăția lui Dumnezeu nu se intră prin moarte ci prin înviere.

Mulțime de credincioși, în mare parte copilași, s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului.

La finalul Sfintei Liturghii, părintele paroh a mulțumit Ierarhului pentru împreuna slujire și tuturor credincioșilor care au participat la sfânta slujbă.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Armonia, condus de maestrul Ovidiu Boar.

După Sfânta Liturghie Preasfințitul Părinte Emilian Crişanul şi-a exprimat votul cu privire la referendum la Secția 92 din cadrul Liceului Agricol Arad.

Protos. Iustin Popovici

2

3

4

5

6

7

8

9

IMG-20181007-WA0004