A apărut Calendarul bisericesc pentru anul 2019, al Arhiepiscopiei Aradului

Credincioşii arădeni, începând cu aceste zile, pot avea acces la Calendarul creştin-ortodox pentru anul 2019. Apărut la Tipografia Arhidiecezană din Timisoara calendarul tip foaie de perete va fi distribuit în toate bisericile din cuprinsul Eparhiei Aradului. El se va găsi la toate bisericile si mănăstirile din cuprinsul Arhiepiscopiei Aradului, precum si la magazinele Diecezana din Arad. La fel, la pangare se vor găsi şi calendarele de birou precum si cele tip agendă.

Toate cele trei calendare sunt realizate în condiţii grafice deosebite şi cuprind: calendaristica pentru anul 2019 şi rânduieli bisericeşti aprobate de către Sfântul Sinod al BOR, durata exactă a posturilor şi indicarea celorlalte zile de post, zilele în care nu se săvârşeşte Sfânta Liturghie (aliturgice) sau zilele în care nu se fac nunţi în anul 2019, alte zile şi date mai importante, sărbători bisericeşti naţionale, zile şi sărbători legale în care nu se lucrează.

Între altele, calendarul este indispensabil oricărui credincios care ţine rânduiala bisericească, făcându-l atent la sărbătorile de peste an, atât cele cu data fixă, cât şi cele cu data variabilă, aşa cum este Paştele, sărbătorit în 2019 la data de 28 aprilie.

Pentru a se evita eventualele induceri în eroare ce pot fi produse de calendarele tipărite fără verificarea şi aprobarea Arhiepiscopiei Aradului preoţii fac apel la credincioşii arădeni să evite achiziţionarea calendarelor din alte locuri decât parohiile de care aparţin sau magazinele bisericeşti autorizate.

Protos. Iustin Popovici