Seară duhovnicească în Parohia Lipova

În Duminica a XXVI-a după Rusalii și prima din Postul Crăciunului a debutat în parohia Lipova din protopopiatul Lipova seria de seri duhovnicești intitulate “Sara Colindului nost`”. În cadrul acestor manifestări credincioșii din parohie vor primii vizita unor oaspeți, preoți din parohiile învecinate împreună cu corurile sau grupurile vocale din parohiile respective, care vor încânta pe cei prezenți cu frumoase colinde specifice acestei perioade de post.

În seara de debut, credincioșii lipoveni au întâmpinat cu bucurie vizita părintelui Marius Murgu dimpreună cu membrii corului parohiei Covăsânț. Începând cu ora 17, împreună cu preoții parohiei Lipova – pr. Raul Moț și pr. Neicu Alexandru, părintele paroh de la Covăsânț a slujit slujba Vecerniei în încheierea căreia a rostit un cuvânt de învățătură în care a subliniat însemnătatea perioadei de post și rugăciune care tocmai a început. Părintele a făcut referire la faptul că sărbătoarea Crăciunului se mai numește și sărbătoarea Darului pentru că Dumnezeu Tatăl L-a dăruit lumii întergi pe Fiul Său, Doamnul nostru Iisus Hristos, și asemenea acestui exemplu de dăruire și noi oamenii trebuie să dăruim semenilor noștrii care se află în neputințe toată atenția și dragostea de care au nevoie. Vorbind despre ideea principală după care ar trebui să ne ghidăm în postul Crăciunului, părintele a subliniat că porunca Mântuitorului “Iubește pe aproapele tău ca pe tine însuți” rezumă într-un fel calea firească de trăire a creștinului în Postul Crăciunului.

După cuvântul de învățătură a urmat un recital de colinde din partea Corului Parohiei Covăsânț condus de către Primarul comunei Covăsânț, dl. Oneț Marius Silviu. Corul a încântat pe credincioșii lipoveni prin colindele: “Moș Crăciun”, “Doamne a Tale cuvinte”, “Trei păstori”, “Nouă azi ne-a răsărit” și multe altele. Având în vedere că suntem în apropierea celebrării a 100 de ani de la Marea Unire, la finalul programului corul a interpretat și câteva piese patriotice dintre care amintim: “Bătrâne vino și povestește”, “Hai să-ntindem hora mare”, “Cântecul Unirii”.

La finalul manifestării pr. paroh Raul Moț, în numele credincioșilor din Lipova, a mulțumit invitaților pentru frumoasele momente petrecute împreună, rugând pe bunul Dumnezeu să trimită în familiile tuturora binecuvântările Sale cele cerești.

46458595_1890039507717091_7409967227358674944_n

IMAG0470