În 21 noiembrie celebrăm Ziua Mondială a Televiziunii

Acum mai bine de douăzeci de ani, în data de 17 decembrie 1996, Adunarea Generală a ONU a decis prin Rezoluția 51/205 ca în data de 21 noiembrie să fie marcată Ziua Mondială a Televiziunii. Decizia a venit ca urmare a discuțiilor purtate în primul Forum Mondial al Televiziunii (21-22 noiembrie 1996).

Întâlnirea a avut loc la sediul Organizației Națiunilor Unite din New York, unde au participat personalități din domeniul mass-media care au discutat despre importanța tot mai mare a televiziunii într-o lume în schimbare.

Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul oficial al ONU, Ziua Mondială a Televiziunii nu este atât o celebrare a instrumentului, ci mai degrabă a filosofiei pe care televiziunea o reprezintă, întrucât în lumea contemporană televiziunea este un simbol al comunicării.

Televiziunea, a cărei istorie a început acum aproximativ 100 de ani, s-a dezvoltat în a doua jumătate a secolului al XX-lea şi este şi astăzi unul dintre cele mai populare mijloace de informare în masă.

Biserica Ortodoxă Română a înțeles importanța comunicării prin intermediul mijloacelor mass-media şi a valorificat acest potenţial prin transmiterea cuvântului Evangheliei Mântuitorului Iisus Hristos

La inițiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în anul 2007 a fost lansată televiziunea Trinitas Tv care prin intermediul programelor sale promovează valorile credinței ortodoxe și tradiției românești.

Trinitas Tv este componentă a Centrului de Presă Basilica din care mai fac parte Radio Trinitas, Ziarul Lumina, Agenția de Știri Basilica și Biroul de presă şi relaţii publice.

Foto Credit: Trinitas Tv
Sursa:http://basilica.ro/in-21-noiembrie-celebram-ziua-mondiala-a-televiziunii/