Oaspeți colindători în Parohia Lipova

În Duminica a XXX-a după Rusalii și cea de-a doua din Postul Crăciunului a continuat în parohia Lipova din protopopiatul Lipova serile duhovnicești intitulate “Sara Colindului nost`”. În cadrul acestor manifestări credincioșii din parohie vor primii vizita unor oaspeți, preoți din parohiile învecinate împreună cu corurile sau grupurile vocale din parohiile respective, care vor încânta pe cei prezenți cu frumoase colinde specifice acestei perioade de post.
În cea de-a doua astfel de seară, credincioșii lipoveni au întâmpinat cu bucurie vizita părintelui Gheorghe Dehelean, binecunoscut credincioșilor din Lipova și din împrejurimi. Alături de părintele Dehelean au venit și alți oaspeți colindători, și anume Corul Parohiei Micălaca II, conduși de d-na. profesoară Laura-Andreea Roșu. Începând cu ora 17, împreună cu preoții parohiei Lipova – pr. Raul Moț și pr. Neicu Alexandru, părintele Gheorghe Dehelean a slujit slujba Vecerniei în încheierea căreia a rostit un cuvânt de învățătură în care a subliniat importanța rugăciunilor de mulțumire adresate lui Dumnezeu pentru binefacerile pe care le trimite în viața fiecăruia dintre noi, mai ales în acestă perioadă a Postului Crăciunului. Părintele a făcut referire mai apoi la pericopa evanghelică ce s-a citit astăzi la Sfânta Liturghie vorbind despre bucuria fiecăruia de a dărui din cele ale sale pentru cei care sunt în nevoi și dificultăți. Vorbind despre cei bogați, cei pe care Mântuitorul Hristos îi blamează pentru proasta folosință a binefacerilor pe care Dumnezeu le-a trimis în viața lor, părintele amintea că ei sunt cei care pot deschide ușa sufletelor multor copii și nevoiași pentru a le bucura existența și traiul zilnic.
După cuvântul de învățătură a urmat un recital de colinde din partea Corului Parohiei Micălaca II care a încântat pe credincioșii lipoveni prin colindele: “Noi umblăm să colindăm”, “Praznic luminos”, “Vine Crăciunul pă sară”, “Nouă azi ne-a răsărit” și multe altele.
La finalul manifestării pr. paroh Raul Moț, în numele credincioșilor din Lipova, a mulțumit invitaților pentru frumoasele momente petrecute împreună, rugând pe bunul Dumnezeu să trimită în familiile tuturora binecuvântările Sale cele cerești.

image

image