„Pe-al nostru steag e scris: Unire”, în Parohia Pâncota

Duminică după-amiază, Biserica Ortodoxă Pâncota a găzduit un eveniment patriotic, cultural-artistic dedicat împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire.
Evenimentul a început cu slujba de sfinţire a copiei drapelului Gărzii Naţionale Române din Pâncota. O istorie a tricolorului românesc şi explicarea simbolisticii sale a fost prezentată de preot Ardelean Flavius. În mod firesc, prelegerea a continuat cu evocarea personalităţilor locale care au participat la Marea Adunare de la Alba Iulia şi cu istorisirea unor fapte din acele vremuri cu încărcătură emoţională atât de preţioasă.
A urmat, apoi, un program artistic susţinut de elevii pregătiţi de prof. Adina Todea, de la Liceul Teoretic Pâncota, grupul vocal de fete „Sunetul muzicii” şi grupul vocal mixt „Musicorum”, instruite de prof. Florina Cismaş. Au fost recitate poezii patriotice şi interpretate cântece precum „Nu uita că eşti român”, „Imnul eroilor”, „Pe-al nostru steag e scris: Unire”, compoziţii inspirate din iubirea de neam şi ţară, precum şi din dorinţa de libertate şi unitate a poporului român.
Sursa:aradon.ro

image

image

image

image