Chiriarhul arădean a participat la Concertul de colinde în Parohia Arad-Micalaca Veche II

În seara de Crăciun Chiriarhul Aradului a poposit în biserica „Nașterea Domnului” a parohiei Arad Micalaca Veche II, slujind Vecernia alături de preoții enoriei și în prezența bunilor credincioși.
În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei a vorbit despre ,,Cununa sărbătorilor”, adică naționale și bisericești, în legătura anului omagial al unității de credință și de neam și totodată al Centenarului Marii Uniri, analizând personalitățile din icoana Nașterii Domnului, recent zugrăvită odată cu întreaga biserică târnosită tot în acest an și oprind iarăși la cele ale păstorilor Betleemului în concordanță cu cuprinsul colindelor din programul concertului. Acestea sunt pilduitoare pentru oricare dintre creștini mai ales la începutul unui nou an.
După bogatul cuvânt de învățătură a urmat concertul de colinde susținut de corul condus de domnișoara Laura Roșu. Repertoriul a cuprins un buchet muzical tradițional care a încântat pe toți cei prezenți. Inaltpreasfintitul Timotei i-a felicitat atât pentru interpretarea din această seară, cât și pentru toată activitatea.

În numele preoților și ai credincioșilor parohul a mulțumit Întâistatatorului pentru prezența în viața parohiei, pentru cuvântul de învățătură și pentru modelul arătat spre urmare, oferind un buchet de flori.

image