Colindători din Cetatea Săvârșinului în Parohia Lipova

În Duminica a XXXI-a după Rusalii și cea de-a treia din Postul Crăciunului a continuat în parohia Lipova din protopopiatul Lipova serile duhovnicești intitulate “Sara Colindului nost`”. În cadrul acestor manifestări credincioșii din parohie vor primii vizita unor oaspeți, preoți din parohiile învecinate împreună cu corurile sau grupurile vocale din parohiile respective, care vor încânta pe cei prezenți cu frumoase colinde specifice acestei perioade de post.
În cea de-a treia astfel de seară, credincioșii lipoveni au întâmpinat cu bucurie vizita părintelui Călin Mădăluță, paroh al Parohiei Săvârșin împreună cu corul Anghelos al parohiei. Începând cu ora 17, împreună cu preoții parohiei Lipova – pr. Raul Moț și pr. Neicu Alexandru, părintele Călin Mădăluță a slujit slujba Vecerniei în încheierea căreia a rostit un cuvânt de învățătură în care a subliniat importanța recentei sărbătoriri a 100 de ani de la Marea Unire din 1918 menționând că în ziua 1 decembrie toate clopotele bisericilor din România au răsunat la unison chemând la unitate națională și unitate în credința cea dreptmăritoare a înaintașilor noștrii. Deasemenea, părintele a amintit analiza pe care părintele Nicolae Steinhardt a făcut-o din cuvântul România, arătând forma nouă pe care acesta i-a dat-o prin anagramare, rezultând expresia “om în Rai”, făcând astfel și o paralelă cu această perioadă a Postului Nașterii Domnului prin care trecem spunând că acum sufletele noastre sunt Betleemul în care Hristos se va naște.
După cuvântul de învățătură a urmat un recital de colinde din partea Corului Parohiei Săvârșin care a încântat pe credincioșii lipoveni prin colindele: “Somnul lui Iisus”, “La Vifleem colo-n jos”, “Domnuleț și Domn din cer”, “Florile dalbe” și multe altele.
La finalul manifestării pr. paroh Raul Moț, în numele credincioșilor din Lipova, a mulțumit invitaților pentru frumoasele momente petrecute împreună, rugând pe bunul Dumnezeu să trimită în familiile tuturora binecuvântările Sale cele cerești.

image

 image

image