Din suflet pentru suflet

A venit iarna. La gura sobei pisica torcea alene și noi, copii, repetam cu emoție rolurile ce urma să le spunem în piesa „Steaua sus răsare ” cu care, prin nămeți mergeam din casă în casă vestind Nașterea lui Hristos. Era frig rău, zăpada era mare, înghețau hainele pe noi dar nu ne lăsam. Îmbrăcați corespunzător momentului, cu hăinuțele croite special pentru aceasta piesă, cu coifuri confecționate din carton, făceam față cu brio provocării. Nu ne lăsam până nu-l vesteam pe Hristos în tot satul și toți ne primeau. A fost odată … astăzi mai puțin … .
Cu toate acestea ceva a mai rămas. Dragostea față de semenii noștri aflați la nevoie. Așa cum am făcut-o pe tot parcursul anului, Centenar al Marii Uniri de la 1918 și în preajma Praznicului Nașterii Domnului, militarii din Cetatea Aradului împreună cu Paraclisul Eparhial Trei Insule al Arhiepiscopiei Aradului au adus o rază de bucurie dăruind din nou obiecte vestimentare de sezon, alimente, dulciuri, fructe și obiecte casnice familiilor pe care le-au vizitat.
Bucuria copiilor redată fără vicleșug, pe fețele lor frumoase, a fost răsplata mult așteptată. Strângerea de mână fermă a bătrânilor cu lacrimi în ochi a fost suficientă pentru a ne lua angajamentul că aceste gesturi nu se vor opri ci vor continua „cu timp și fără timp…”.
Foto: Plt.adj.pr. Marian DUMITRU
Text: preot militar Adrian DAVID

image

image

image

image

image

image

image

image