,,Marșul colindătorilor – cântec și lumină”, organizat de ASCOR Arad

Cu ajutorul lui Dumnezeu și al Maicii Domnului și cu binecuvântarea IPS Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, în seara zilei de miercuri, 12 decembrie 2018, a avut loc manifestarea religios-tradițională Marșul colindătorilor.
Evenimentul, deja tradițional în orașul Arad, a fost organizat de A.S.C.O.R. Arad în colaborare cu Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion V. Felea” Arad, Arhiepiscopia Aradului și Primăria Municipiului Arad.
Acesta a început la ora 17, când în biserica Facultății de Teologie s-a săvârșit Acatistul Sfântului Ierarh Spiridon al Trimitundei, fiind prezent și PS Părinte Dr. Emilian Crișanul, Episcop- vicar al Arhiepiscopiei Aradului. După terminarea slujbei, s-a mers în procesiune cu toți credincioșii prezenți, în frunte cu PS Părinte Emilian pe traseul: Facultatea de Teologie Ortodoxă – Catedrala Veche – Teatru – Primărie- Catedrala Arhiepiscopală ,,Sfânta Treime”, pe drum cântându-se colinde, creștinii purtând în mâini icoane și candele. În timpul procesiunii s-au făcut două opriri: la Catedrala Veche, unde s-au cântat colinde, și în fața monumentului eroilor de la Primărie, unde s-a înălțat o rugăciune pentru cei căzuți la Revoluție.
Ajunși la Catedrala Arhiepiscopală, grupul de colindători a fost întâmpinat de IPS Părinte Arhiepiscop Timotei. După ce participanții l-au colindat pe Înaltpreasfinția Sa, acesta a rostit un cuvânt de mulțumire pentru colindă și de apreciere pentru evenimentul organizat subliniind faptul că acest marș a realizat o unitate între cele două Catedrale pe de o parte, iar de pe altă parte între Biserică și instituțiile cultural- administrative.

După rostirea acestui cuvânt, cântând colinde, cei prezenți s-au închinat la icoanele purtate în timpul marșului, ținute în mâini de credincioși de-a lungul treptelor Catedralei Noi.
După aceasta, colindătorii s-au îndreptat către casele lor încărcați duhovnicește, convinși fiind că acest marș a fost o manifestare a credinței și unității noastre de neam în contextul sărbătorii Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, al Anului Centenar dar și al recentului eveniment al sfințirii picturii Catedralei Arhiepiscopale, după cum a evidențiat și IPS Părinte Timotei.

Gheorghe-Marius Danciu, membru A.S.C.O.R.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image