Slujire Arhierească și sfințire de așezământ pentru tineri în Parohia Galșa

Într-o atmosferă de înaltă încărcătură duhovnicească în Duminica dinaintea Naşterii Domnului în mijlocul comunităţii din Galșa, Protopopiatul Lipova, a poposit Preasfinţitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului care, împreună cu un sobor de preoţi din care au făcut parte PC. Părinte Arhimandrit Ilarion Tăucean, stareţul mănăstirii Feredeu, Preotul paroh Adorian Lucian Trif, Pr. pensionar Petrişor Gheorghe și Arhid. Mircea Proteasa, consilier economic, și în prezența distinşilor invitaţi: a domnului Preşedinte al Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, a domnului primar al comunei Șiria, Valentin Bot, a săvârşit Sfânta Liturghie Arhierească în faţa unui număr mare de credincioşi.

În cadrul Sfintei Liturghii Arhiereşti Preasfinţitul Părinte Episcop Emilian a rostit un cuvânt de învăţătura despre marele praznic al Naşterii Domnului care se apropie, despre libertate, ca mare dar pe care l-am primit de la Dumnezeu şi despre unii oameni care s-au jertfit pe altarul credinţei şi a dragostei faţă de Dumnezeu, Biserică, ţară.
După terminarea Sf. Liturghii Preasfinţitul Părinte Episcop a săvârşit slujba de sfinţire a noului aşezământ cultural pentru copii şi tineret din Parohia Galșa, unde după programul şcolar copiii au activităţi diverse (lb. germană, lb. engleză, lb. franceză, matematică, lb. română, abilităţi practice) totul sub patronajul bisericii parohiale şi totul gratuit. După terminarea slujbei de sfinţire Preasfinţitul Părinte a asistat la un concert de crăciun susţinut de tinerii parohiei, după care le-a oferit daruri și dulciuri.
În încheiere preotul paroh Trif Adorian a mulţumit Preasfinţitului Părinte Emilian Crisanul pentru grija pe care o are faţă de Parohia Galșa şi tuturor celor care au participat la acest minunat eveniment din viaţa parohiei.

A transmis Pr. Adorian Trif

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

 image

image

image

image

image