Zilele Sfântului Nicolae la Școala Ortodoxă din Arad

Școala primară „Sfântul Ierarh Nicolae” din Arad a avut 3 zile de Sărbătoare cu ocazia hramului ocrotitorului său spiritual: Sfântul Ierarh Nicolae. În acest sens, în data de 5 decembrie de dimineață s-a desfășurat activitatea „Atelierul lui Moș Nicolae”, care a cuprins activități educative și recreative organizate împreună cu grupa mare de la Grădinița PP 11 din cartierul Grădiște.
În această zi, elevii școlii au fost vizitați de Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Aradului. Elevii l-au colindat pe Preasfințitul Emilian, iar ierarhul, după ce a vorbit cu fiecare dintre elevi și a vizitat fiecare clasă în parte, a adus daruri tuturor copiilor de la Moș Nicolae.
Tot în ajunul Sfântului Nicolae, la finalul slujbei Vecerniei cu Litie, elevii școlii au susținut un mic recital de colinde și cântece patriotice la Capela „Sfinții Maxim Mărturisitorul și Sf. Mare Mucenic Mina” a Facultății de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion Felea” din Arad.
În 6 decembrie, ziua de prăznuire a Sf. Ier. Nicolae, elevii au participat la Sf. Liturghie la Biserica ,,Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din cartierul Grădiște, la finalul Sfintei Liturghii, elevii școlii susținând un mic concert de colinde .
După masă, începând cu ora 17.30, în Sala Românească a școlii, publicul s-a bucurat de un spectacol interactiv vesel, oferit de părinți, în prezența elevilor școlii. Apoi, în curtea școlii s-a deschis Târgul de Sfântul Nicolae.
Vineri, 7 decembrie, de la ora 17.30, trupa de teatru a școlii, intitutală „Cireșarii” a prezentat spectacolul „Muzeul Viu – În drum spre Marea Unire” la Muzeul de Istorie, din cadrul Complexului Muzeal Arad. Evenimentul a fost închinat Anului Centenar și personalităților marcante din Arad, care au pornit demesurile pentru realizarea Marii Uniri.​
Au fost 3 zile pline de bucurie și de har. Sfântul nostru ocrotitor și-a revărsat din plin iubirea peste școala sa. Mulțumim lui Dumnezeu și Sfântului Ierarh Nicolae pentru toate!
Giorgiana Elena Popan
Director artistic
Școala primară „Sf. Ier. Nicolae” Arad

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image