PS Părinte Emilian Crișanul a participat la ceremonia prilejuită de împlinirea a 100 de ani de la înființarea Jandarmeriei în Arad

Astăzi, 29 ianuarie 2019, s-au împlinit 100 de ani de la momentul în care Regele Ferdinand al României a promulgat decretul prin care s-a înființat “Brigada IV de Jandarmi”, din care avea să facă parte și Regimentul 9 jandarmi Arad. Cu acest prilej, la invitația conducerii Inspectoratului de Jandarmi Arad, a inspectorului șef: colonel Burlan Claudiu Daniel, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului a săvârșit slujba de sfințire a drapelului Jandarmeriei și a binecuvântat placa comemorativă care marchează împlinirea a 100 de ani de la înființarea structurilor de jandarmi în județul nostru.

Preasfinția Sa a fost însoțit de P.C. Arhid Tiberiu Ardelean, inspector eparhial, de preotul militar Adrian David și de cei doi preoți ai parohiilor din localitatea Vladimirescu (sediul Jandarmeriei județului Arad) – Pr. Codin Șimonca-Oprița și Pr. Dacian-Emilian Nan. La finalul slujbei, Preasfințitul Emilian Crișanul a urat  ,,Sănătate, putere și ajutor de la Dumnezeu pentru jandarmii arădeni în slujirea Ţării și a Bisericii”.
La acest eveniment au fost prezente cele mai importante personalități politice și militare ale județului Arad: doamna Florentina Horgea – prefectul județului Arad, domnul Iustin Cionca- președintele Consiliului Județean Arad, domnul Dorel Căprar- președintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaților, domnul deputat Adrian Todor, domnul Ioan Tamaș, inspectorul general al Poliției Județului Arad, doamna Ramona Lile- Rectorul Universității ,,Aurel Vlaicu” din Arad ș.a.
Pr. prof. Dacian-Emilian Nan

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image